Doğalgaz faturası nasıl düşürülür? Kombi kaç derecede yanmalı?

Kış aylarının yavaş yavaş gelmesi ve soğukların etkisini göstermesiyle iç mekanlarımızın ısısını kombilere bırakmanın zamanı geldi. Peki, kabarık doğalgaz faturalarının önüne geçmek için alabileceğimiz önlemler nelerdir? Doğalgazdan nasıl tasarruf edilir? Kombi kaç derece yanmalıdır? İşte, hayat kurtaran öneriler...

Kış aylarının kabusu haline gelen kabarık doğalgaz faturalarıyla karşılaşmamak için bazı işlemler uygulayarak, tasarruf sağlayabiliriz. Kışın ısınmak için olmazsa olmazı kombilerin yanlış kullanımı, tüketiciye kabarık doğal gaz faturaları olarak geri dönüyor. Ancak kombi seçimine ve kullanım önerilerine dikkat ederek bunun önüne geçmek mümkün. Bu sayede enerji israfından ve cep yakan faturalardan kaçınabiliriz. Soğuk kış günlerinde hem ısınıp hem üşütmeden doğalgazdan nasıl tasarruf ederiz, kombi kaç derecede yanmalıdır? İşte, enerji tasarrufuna dair tüm merak edilenler...

Petek temizliği nasıl yapılır? Kombi havası nasıl alınır? Evde petek temizliği püf noktaları İLİŞKİLİ HABERPetek temizliği nasıl yapılır? Kombi havası nasıl alınır? Evde petek temizliği püf noktaları

Doğalgaz faturası nasıl düşürülür

Doğalgaz faturası nasıl düşürülür

DOĞALGAZDAN NASIL TASARRUF EDİLİR?

Kış aylarının gelmesi ile doğalgazdan nasıl tasarruf ederim soruları başladı. Ancak az yakan kombi diye bir şey yoktur. Kombi kısık ayarda yakıldığında az yakar, yüksek ayarda yakıldığında ise gazı fazla kullandığından dolayı fazla yakar. Sadece yoğuşmalı kombilerin enerji tasarrufu %5 daha fazladır.

doğalgaz tasarrufu

doğalgaz tasarrufu

Doğalgaz faturasından tasarruf etmek için alınması gereken ilk önlem; her yıl düzenli olarak radyatör temizliği ve kombi bakımı yaptırmaktır. Peteklerde buluna havaların alınması, su kaçaklarının giderilmesi daha iyi ısınmanızı sağlayacaktır. Uzmanlar, kombilere yapılan yıllık bakımlar sonucunda faturalarda %15 oranında azalma olduğunu tespit etmiştir. Bunun yanında bazı alınması gereken önlemler de vardır;

  • - Çatı izolasyonunuz yetersiz ise, izolasyonunuzu uygun bir şekilde yaptırınız. Çatıdaki ısı kaybı %20 civarındadır. Bu şekilde ısıtma maliyetinizi azaltabilirsiniz.
  • - Sistemleriniz zaman ayarlı termostat monte ettirdiğinizde veya zaman ayarlı termostatı bulunan cihazlar kullandığınızda, gaz tüketiminiz optimize olacaktır.
  • - Kapı ve pencerelerinizi yeniden yaptırırken izoleli malzemeler tercih ediniz. Konutlardaki tüm ısı kaybının %15’i pencere ve kapılardan olmaktadır. Mevcut izolasyonsuz kapı ve pencerelerinizin kenarlarındaki boşlukları, pencere süngeri ile kaplayınız.
  • - Doğalgaz sobası kullanıyorsanız, soba filtrenizi cihazı kullanmaya başladığınız mevsime girdikten sonra her ay kontrol ediniz, gerekiyorsa değiştiriniz.

kombi kaç derecede yanmalı

kombi kaç derecede yanmalı

  • - Verimli kullanma oda konforu 20 derecedir. Oda termostatı olduğunda 1 derece düşer ve yakıt tüketiminde %6 tasarruf sağlanır.
  • - Termostatınızı, bir günden fazla evden uzak kalacaksanız mutlaka kapatınız.
  • - Sıcaklığın içeride kalması için, geceleri perdelerinizin örtülü olması büyük enerji tasarrufu sağlar. Pencerelerinizden güneş çekildiği zaman perdelerinizi kapatınız.
  • - Soğuk havalarda sıcaklığı içeride tutmak için, duvar veya pencere klimalarının dış havayla temas eden bölgelerini engelleyiniz.
  • - Tüm ısı kayıplarının %10’u yeniden ısıtılmak zorunda olan hava hareketlerinden dolayı gerçekleşir. Fakat bacalı veya bacasız tipte doğalgaz cihazlarının bulunduğu ortamlarda bulunması zorunlu olan 100 cm2 net geçişli havalandırma menfezini, kesinlikle kapatmayınız.
  • - Radyatörleri mobilya ve benzeri eşyalar veya perdeler ile engellemeyiniz, kapatmayınız. Radyatörler örtülürse %15 yakıt tüketimi artar.
  • - Doğalgaz tüketim cihazı satın almak istediğinizde verimi yüksek olanı tercih ediniz.
  • - Pişirme ocağını ısınma amaçlı kullanmayınız.
  • - Bulunduğunuz ortamın konfor şartlarına uygun olarak ısınma cihazını ayarlayınız.
  • - Bacalı cihazları dolapların içerisine yerleştirmeyiniz. Bu durum cihazların ortamdan yanma havası almasını engeller ve yanma verimi düşer.

kombi kaç derecede

kombi kaç derecede

KOMBİ KAÇ DERECE YANMALIDIR?

- Kombilerde ideal ısı değerleri, ısıtılacak evin ya da odanın boyutuna ve konumuna göre değişiklik gösterebilir. Ancak antre ve hol gibi alanların ortalama 15 derece sıcaklıkta olması oturma odası, yatak odası ve mutfak gibi alanların 20-22 derece sıcaklığa sahip olması yeterli olacaktır.

- Kombi sıcak su ayarları için ideal sıcaklık ortalama 60 derecedir. Bu sıcaklığın eve sağladığı sıcak su değeri 20 derece civarlarında olacaktır.

- Kombilerinizi aynı derecede açtığınız halde bazı odalarınız ısınmıyorsa peteklerinizde sorun olabilir mutlaka yıllık bakım ve kontrollerini yaptırınız.

BİR YORUM YAPIN 7

ali 4 yıl önce

petek ve sıcak suyu 40 derecede çalıştırıyorum faturam gene yüksek geliyor bunu ayarını nasıl yapmalıyım

Toplam 9 beğeni

İbrahim 4 yıl önce

Geceleri kullanmadıgımız petekleri kapatmamızın sabah kullanmadığım odaları kapatmamızın fatutara faydası olurmu yoksa peteklerin kapalı kalması sıkıntı yaratır mı teşekkürler

Toplam 7 beğeni

Yusuf 4 yıl önce

Petekleri kapatman faydası olmaz soguk odanın soguklugu diger odalara gider buda sıcaklığı düşürür en mantıklısı mutfak banyo buraların sıcak su vanasını kıs sıcaklık diger Peteklere gider

Toplam 1 Beğeni

ismail 4 yıl önce

Merhaba İbrahim Bey Petekleri her gece açıp kapamak doğru değildir çünkü birkaç saat yanmadan duran petek soğur ve tekrar açtığınızda kombiniz soğuk olan peteği ısıtmak için daha fazla enerji harcayacaktır ve bu durumda faturanız daha da yükselecektir onun yerine peteğin ısısını kısık konuma getirmek daha tasarruflu olacaktır

Toplam 3 Beğeni

ALPEREN 4 yıl önce

kombi basınçı düşünce 30 dereceye düşürün

Toplam 2 beğeni

Ekber 4 yıl önce

Kısın kombide 50derece şu sıcaklığı peteklere 40derece ayar veriyom sıcak suyun kombiye daha iyi ısıtması için bir faydası varmi yoksa sıcak su dereceyi düşürmeliydi?

Toplam 7 beğeni

huhu 4 yıl önce

yeterlidir,

Toplam 1 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun