Türkiye’nin ilk Anne Müzesi ziyarete açıldı! Bakan Göktaş, müzeyi ziyaret etti

Türkiye'nin zengin kültürel mirasına yeni bir katkı sağlayacak, Anadolu’nun annelik tarihinin sanat eserleriyle yorumlandığı Türkiye’nin ilk Anne Müzesi başkent Ankara'da ziyarete açıldı. Türkiye’nin ilk Anne Müzesi'nin ziyaretçileri arasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktas da yer aldı.

Teması annelik olan pek çok sanat eserinin yer aldığı, anneliğin ve Anadolu’nun annelik tarihinin sanat eserleriyle yorumlandığı Türkiye’nin ilk Anne Müzesi ziyarete açıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, anneliğin ve Anadolu'nun annelik tarihinin sanat eserleriyle yorumlandığı Türkiye'nin ilk Anne Müzesi'nin ziyaretçileri arasında yer aldı. Bakan Göktaş’ı ziyaretinde 'Anne Müzesi'nin kurucusu Şermin Yaşar karşılarken, Göktaş, kendisini karşılayan Yaşar'a "Hayırlı, uğurlu olsun. Büyük emek harcadınız." dedi. Yaşar ile müzeyi gezen Göktaş, müzedeki birçok önemli sanatçıya ait anne ve çocuk temalı tablo ve heykeller ile koleksiyonlara ilişkin bilgiler aldı.

ANADOLU'NUN ANNELİK KÜLTÜRÜNÜ KEŞFETME İMKANI TANIYOR

Anneliğin ve Anadolu'nun annelik tarihini sanat eserleriyle yorumlayarak ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunan müze, ziyaretçilerine aynı zamanda Türkiye'nin farklı bölgelerinden toplanan geleneksel el işleri, dokuma örnekleri ve fotoğraflar aracılığıyla Anadolu'nun annelik kültürünü keşfetme imkanı da tanıyor.

Türkiyenin ilk Anne Müzesi

Türkiyenin ilk Anne Müzesi

50'DEN FAZLA ÜLKEYE AİT ANNE BEBEK TEMALI BEBEKLERİ GÖZLEMLEDİ

Müzede yer alan geçmişten bugüne annelerin kullandığı ve anneliği simgeleyen eşyalar, objeler ve anneliğin değerine dikkati çeken sanatsal çalışmalar hakkında tek tek bilgi alan Göktaş, geçici sergi alanındaki Cumhuriyet Müzesi envanterine kayıtlı Mustafa Kemal Atatürk’ün bebeklik eşyaları, zıbını ve başlığı ile Zübeyde Hanım’ın seccadesini de inceledi. Dünya anne bebek koleksiyonunun bulunduğu salonda 50’den fazla ülkeye ait anne bebek temalı ve görselli antika bebekleri de gözlemleyen Göktaş, müzede oluşturulan bir alanda farklı ülkelerin ninnilerini dinledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Şermin Yaşar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Şermin Yaşar

"BURADA HERKES, KENDİSİNE AİT, ANNESİNE AİT..."

Müzeyi ziyaret ederken aynı zamanda vatandaşlar ile de sohbet eden Göktaş, müze ziyareti sürecince çok duygulandığını belirterek, "Burada herkes, kendisine ait, annesine ait, köklerine ait ama aynı zamanda anneler de kendilerine ait bir parça bulabiliyor. Hem hüznü hem geleceği hem modernliği ama aynı zamanda tarihimizin, köklerimizin çok derin çalışıldığı bir müze olmuş" ifadesini kullandı. Müze kurucusu Yaşar'ı tebrik eden Göktaş, müzede annenin kutsallığının ve tarihinin çok güzel vurgulandığını söyledi.

Türkiyenin ilk Anne Müzesi ziyarete açıldı

Türkiyenin ilk Anne Müzesi ziyarete açıldı

ANNELER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

Yaklaşan Anneler Günü dolayısıyla başta şehit ve gazi yakınları olmak üzere bütün annelerin gününü kutlayan Göktaş, "Türkiye’deki ve dünyadaki tüm annelerin gününü kutluyorum. Gazzeli annelerimizi ve savaş altında maalesef bu zorlu süreci yaşamak zorunda olan annelerimizin de gününü kutluyorum" şeklinde konuştu.

Bakan Göktaş Türkiyenin ilk Anne Müzesini ziyaret etti

Bakan Göktaş Türkiyenin ilk Anne Müzesini ziyaret etti

Şermin Yaşar da Bakan Göktaş'ın ziyaretinden dolayı gurur duyduğunu belirterek, teşekkürlerini iletti. Yaşar, dünyadaki tüm annelerin duygularını ve Anadolu’nun annelik tarihini anlatabilmek için bu müzenin yolunu açtığını anlattı.

Kuran-ı Kerim'deki surelerin mucizeleri ve sırları... Hangi sure neye niyetle okunur?

İLİŞKİLİ HABER

Kuran-ı Kerim'deki surelerin mucizeleri ve sırları... Hangi sure neye niyetle okunur?
Türkiye'nin en büyük köyleri belli oldu! 6776 nüfusuyla 79 ili solladı

İLİŞKİLİ HABER

Türkiye'nin en büyük köyleri belli oldu! 6776 nüfusuyla 79 ili solladı
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

birdal 1 hafta önce

misafir agırlama adabı müslümanlıkda misafiri ugurlarken evsahipliginizden memnun mutlu ayrılması icin gerekli itina saygıyı gostermek demektir