Serra isminin anlamı nedir? Serra ismi Kuran'da geçiyor mu? Serra isminde kaç kişi var?

Son zamanların en çok tercih edilen, anlamının güzel olmasının yanında telaffuzunun da güzel olmasıyla dikkat çeken Serra ismi; Arapça kökenli kız çocuklarına verilen isimler arasında yer almaktadır. Arapça kökenli olması sebebiyle Kuran'da geçip geçmediği de bir hayli merak edilen Serra ismi popülerleşmeye başlayan isimler arasında yer almaktadır.

Ülkemizde geçmiş dönemlerde çok sık karşılaşmadığımız fakat zamanla popülerleşerek günümüzde kullanılmaya başlayan Serra ismi, şimdilerde anne babaların sıklıkla tercih ettiği isimler arasında yer almaya başlamaktadır. Anlamı bir hayli merak edilen ve anne baba adaylarının internet üzerinden sıklıkla araştırdığı isimlerden biri olan Serra ismi Arapça kökenli anlamı ve söylenmesi hoş isimlerdendir. Peki Serra isminin anlamı nedir? Serra ismi Kuran'da geçiyor mu? Serra isminde kaç kişi var?

Serra ismi

Serra ismi

Sude isminin anlamı nedir? Sude ismi KuranİLİŞKİLİ HABERSude isminin anlamı nedir? Sude ismi Kuran'da geçiyor mu? Sude isminde kaç kişi var?

SERRA İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

TDK'nın kişi adları sözlüğünde yer alan Serra isminin ilk anlamı "genişlik" ve "kolaylık" olarak bilinmektedir. Son zamanlarda yaygın olarak kullanılan kız isimleri içerisinde yer alan Serra ismi; "bolluk, refah, saadet" gibi anlamlara da sahiptir. "Bulutla Yer Arasında Yere Düşmeyen Yağmur Damlası / Buğday Başağı", "Sarı İle Mavinin Karışımıyla Ortaya Çıkan, Bitki Yapraklarının Çoğunda Görülen Renk, Yaprak Rengi" anlamlarına da gelen bu isim güzel anlamları sebebiyle sıklıkla tercih edilmektedir.

Serra isminin anlamı nedir

Serra isminin anlamı nedir

SUDE İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Serra ismi hakkında merak edilen sorulardan biri de Kuran'da geçip geçmediğidir. Serra isminin anlamını beğenen ve doğacak kız çocuklarına vermek isteyen anne baba adayları bu sorunun cevabını sürekli araştırmaktadır.

Peki Serra ismi Kuran'da geçiyor mu? Çocuklarına Serra ismini vermek isteyen anne babaların bu ismi kullanmalarında bir sakınca bulunuyor mu? İşte cevabı...

Anlamı ve telaffuzunun güzel olması sebebiyle tercih edilen Serra ismi aynı zamanda Kuran'da geçmesi sebebiyle de tercih edilmektedir. Arapça kökenli olan bu isim, Kur'an- ı Kerim'de Al-i İmran Suresi 3./ 134. Ayette ve Araf Suresi 7./ 95. Ayette geçmektedir. Bu ayetlerdeki anlamı ise bereket ve saadet olarak bilinmektedir.

Serra ismi kuranda geçiyor mu

Serra ismi kuranda geçiyor mu

Ediz isminin anlamı nedir? Ediz ismi KuranİLİŞKİLİ HABEREdiz isminin anlamı nedir? Ediz ismi Kuran'da geçiyor mu? Ediz ne demek?

SUDE İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR?

  • Türkiye'de Serra ismini kullanan 12.913 kişi bulunmaktadır.

  • İstanbul'da Serra ismini kullanan 3.947 kişi bulunmaktadır.

  • Ankara'da Serra ismini kullanan 768 kişi bulunmaktadır.

  • İzmir'de Serra ismini kullanan 494 kişi bulunmaktadır.

 Serra isminde kaç kişi var

Serra isminde kaç kişi var

SERRA İSMİNİN ANALİZİ

  • S: Hayal kurmayı seven, hayalperest

  • E: Ruhsal dünyası karmaşık olan, sevinç ve üzüntüyü birlikte yaşayabilen

  • R: Karar verme konusunda zorluk yaşayan, tereddütlü

  • R: Karar verme konusunda zorluk yaşayan, tereddütlü

  • A: Mantıklı düşünebilen, algılama duygusu gelişmiş, mantıklı kararlar alan

"Serra ismine sahip olan kişiler duygusal bir kişiliğe sahiptirler ve en belirgin özellikleri duyguları ile hareket eden bir yapıda olmalarıdır. Bu isme sahip olan kişilerin gözlem kabiliyetleri gelişmiştir ve zaman zaman güçlerini yeniden kazanmak için iç seslerini dinleseler de genelde mantıklarını kullanarak hareket etmektedirler."

Serra isminin analizi

Serra isminin analizi

İlknur isminin anlamı nedir? İlknur ismi Kuran'da geçiyor mu? İlknur isminin özellikleri

İLİŞKİLİ HABER

İlknur isminin anlamı nedir? İlknur ismi Kuran'da geçiyor mu? İlknur isminin özellikleri
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0