Sude isminin anlamı nedir? Sude ismi Kuran'da geçiyor mu? Sude isminde kaç kişi var?

Kız çocuklarına sıklıkla verilen ve çoğunlukla sevilerek kullanılan isimler arasında yer alan Sude ismi Farsça kökenli ve birden çok anlamı taşıyan isimler arasında yer almaktadır. Kökeni Farsça olan bu isim Türkiye'de sıklıkla kullanılmaktadır.

Doğacak çocuklarına isim arayışına giren anne babaların internet üzerinden en sık karşılaştıkları isimlerden biri Sude ismidir. Farsça kökenli isimlerden olan ve kız çocukları için tercih edilen Sude ismi, Türkiye’de en çok nüfusa kayıtlı olan ve popüler kategorisinde yer alan kız isimlerinden birisi olarak bilinmektedir. Sade ve kulağa hoş gelen Sude ismi, telaffuzunun kolay olması sebebiyle de sıklıkla tercih edilmektedir. Peki Sude isminin anlamı nedir? Sude ismi Kuran'da geçiyor mu? Sude isminde kaç kişi var?

Sude ismi

Sude ismi

Meyra isminin anlamı nedir? Meyra ismi KuranİLİŞKİLİ HABERMeyra isminin anlamı nedir? Meyra ismi Kuran'da geçiyor mu? Meyra isminin analizi

SUDE İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

TDK’ye göre "Mutlu ve su gibi berrak", "Sürmeli, boyanmış", "Sürülmüş, tarla gibi işlenmiş" gibi anlamlara sahip olan Sude ismi, "canlı ve akışkan su" olarak bilinmektedir. Farsça kökenli olan bu isim Arapça "suda" kelimesinden türemiştir. "Suda" kelimesi ise, suyun akışkanlığına, canlılığına, temizliğine ve güzelliğine işaret etmektedir. 

Sude isminin anlamı nedir

Sude isminin anlamı nedir

SUDE İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Anne babaların doğacak çocuklarına isim ararken en çok dikkat ettikleri konulardan birisi de o ismin Kuran'da geçip geçmediğidir. Özellikle Arapça kökenli olan ve oldukça popüler şekilde kullanılan isimlerin Kuran'da geçip geçmedikleri ise ebeveynlerin kafalarında soru işareti oluşturmaktadır.

Peki Sude ismi Kuran'da geçiyor mu? Çocuklarına Sude ismini vermek isteyen anne babaların bu ismi kullanmalarında bir sakınca bulunuyor mu? İşte cevabı...

"Farsça kökenli olan Sude ismi Kuran'da geçmemektedir. Fakat hem İran hem de Arap kültürlerinde de sıklıkla kullanılan ve ülkemizde de yaygın bir şekilde kullanılan bu ismin kız çocuğu bekleyen anne babaların çocuklarına vermelerinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır."

Sude ismi kuranda geçiyor mu

Sude ismi kuranda geçiyor mu

İlknur isminin anlamı nedir? İlknur ismi KuranİLİŞKİLİ HABERİlknur isminin anlamı nedir? İlknur ismi Kuran'da geçiyor mu? İlknur isminin özellikleri

 

SUDE İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR?

  • Türkiye'de Sude ismini kullanan 42.318 kişi bulunmaktadır.

  • İstanbul'da Sude ismini kullanan 8.142 kişi bulunmaktadır.

  • Ankara'da Sude ismini kullanan 3.006 kişi bulunmaktadır.

  • İzmir'de Sude ismini kullanan 3.143 kişi bulunmaktadır.

 Sude isminde kaç kişi var

Sude isminde kaç kişi var

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0