Lidya isminin anlamı nedir? Lidya ismi Kuran'da geçiyor mu? Lidya isminde kaç kişi var?

Son zamanlarda sıklıkla duymaya başladığımız Lidya ismi, kız çocuklarına verilen Yunan kökenli bir isimdir. Türkçede de yer alan ve sıklıkla kullanılan bu isim özellikle son dönemlerin gözde isimleri arasında yer almaktadır.

Günümüzün modern isimleri arasında yer alan Lidya ismi dilimize Yunanca dilinden geçmiştir. Kulağa farklı ve hoş gelen Lidya isminin anlamı ise son dönemlerde doğacak kız çocuklarına isim arayışında anne - babalar tarafından oldukça merak edilmektedir. Kökeni Yunanca olan bu isim hem anlamı hem de telaffuzu kibar ve manalı olan Lidya günümüzde sıklıkla tercih edilmeye başlanmıştır.

Peki Lidya isminin anlamı nedir? Lidya ismi Kuran'da geçiyor mu? Lidya isminde kaç kişi var?

Lidya ismi

Lidya ismi

Elay isminin anlamı nedir? Elay ismi KuranİLİŞKİLİ HABERElay isminin anlamı nedir? Elay ismi Kuran'da geçiyor mu? Elay isminin analizi

LİDYA İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Kız çocuklarına verilebilecek güzel ve farklı isimler arasında yer alan Lidya ismi "Cennet bahçesi" anlamına gelmektedir. "Güzel ve soylu kimse, Bir Şeyin Ötesinde Bulunan" anlamlarına da gelen bu isim telaffuzunun hoş olmasının yanında anlamının güzel olmasıyla da dikkat çekmektedir. Lidya aynı zamanda Batı Anadolu'da antik çay döneminde Gediz ile Menderes ırmaklarının arasındaki bölgeye verilen isim olarak da bilinmektedir.

 

Lidya isminin anlamı nedir
Lidya isminin anlamı nedir
 

LİDYA İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Doğacak çocuklarına isim arayışında olan anne baba adaylarının isim seçerken dikkat ettikleri bir diğer konu ise koyacakları ismin İslam'a uygun olup olmadığıdır. Özellikle yabancı kökene sahip olan isimlerin kullanılmasının dinen uygun olup olmadığı ise daha çok merak edilmektedir. Bu yabancı kökenli isimlerden biri olan Lidya isminin Kuran'da geçip geçmediği de ebeveynler tarafından sıklıkla araştırılmaktadır.

Peki Lidya ismi Kuran'da geçiyor mu? Çocuklarına Lidya ismini vermek isteyen anne babaların bu ismi kullanmalarında bir sakınca bulunuyor mu? İşte cevabı...

"Lidya ismi Yunanca kökene sahip olmasından dolayı Kuran'da geçmemektedir. Fakat bu ismin anlamı dini açıdan herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Aksine güzel anlamlara geldiğinden dolayı kullanılması İslam'a göre caizdir. İslami açıdan anne babaların çocuklarına vermemesi gereken isimler listesinde de yer almamaktadır."

Lidya ismi kuranda geçiyor mu

Lidya ismi kuranda geçiyor mu

Mila isminin anlamı nedir? Mila ismi KuranİLİŞKİLİ HABERMila isminin anlamı nedir? Mila ismi Kuran'da geçiyor mu? Mila isminin özellikleri

LİDYA İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR?

  • Türkiye'de Lidya ismini kullanan 861 kişi bulunmaktadır.

  • İstanbul'da Lidya ismini kullanan 313 kişi bulunmaktadır.

  • Ankara'da Lidya ismini kullanan 49 kişi bulunmaktadır.

  • İzmir'de Lidya ismini kullanan 161 kişi bulunmaktadır.

Lidya isminde kaç kişi var

Lidya isminde kaç kişi var

Begüm isminin anlamı nedir? Begüm ismi Kuran'da geçiyor mu? Begüm isminin özellikleri

İLİŞKİLİ HABER

Begüm isminin anlamı nedir? Begüm ismi Kuran'da geçiyor mu? Begüm isminin özellikleri
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0