Begüm isminin anlamı nedir? Begüm ismi Kuran'da geçiyor mu? Begüm isminin özellikleri

İsimlerin bilinen veya bilinmeyen birçok anlamı bulunmaktadır. Dil ve kökenlerinde farklılık bulunabilen birbirinden farklı çok sayıda isim bulunmaktadır. İsimlerin anlamları da bir hayli merak konusu olmaktadır. Anlamı merak edilen isimlerden biri olan Begüm ismi de kız çocuklarına verilen güzel isimlerden biridir. Peki Begüm isminin anlamı nedir? Begüm ismi Kuran'da geçiyor mu? Begüm isminin özellikleri...

Ülkemizde kız çocukları için sıklıkla kullanılan isimlerden biri olan Begüm ismi, oldukça da beğenilen isimler arasında yer almaktadır. Tarihi açıdan da önemli bir yere sahip olan Begüm ismi hem güzel bir telaffuza ve güzel de bir anlama sahiptir. Dilimize Farsça'dan geldiği bilinen Begüm ismi, Türkçe ve Farsça şekilde ortak bir kökene sahiptir.

Peki Begüm isminin anlamı nedir? Begüm ismi Kuran'da geçiyor mu? Begüm isminin karakteristik özellikleri nelerdir?Begüm ismi

Begüm ismi

Kumsal isminin anlamı nedir? Kumsal ismi KuranİLİŞKİLİ HABERKumsal isminin anlamı nedir? Kumsal ismi Kuran'da geçiyor mu? Kumsal isminin özellikleri

BEGÜM İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Kadın hükümdar veya prenses gibi anlamlara sahip olan ve farklı anlamları bulunan Begüm ismi Türk Dil Kurumunda Türkçe kökenli bir sözcük olarak kabul edilmektedir. Kelimenin TDK'da geçen anlamları ise şu şekildedir:

"Kadın yöneticilere, hükümdarlara verilen isim, Prenses, Doğudaki Türk hükümdarlarının kız çocuklarına verilen isim, Hanımefendi, Hindistan'daki prenseslere, prens annelerine ya da prenslerin kız kardeşlerine, dul kalan eşlerine verilen unvan, Saygıdeğer, Güleryüzlü"

Begüm isminin anlamı nedir

Begüm isminin anlamı nedir

BEGÜM İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Yeni doğan çocuklarına isim arayışına giren anne - baba adaylarının en çok merak ettikleri konulardan biri o ismin Kuran'da geçip geçmediğidir. İsimlerin ne anlama geldikleri ve kökenlerinin ne olduğu kadar o isimlerin kullanılmasının dinen uygun olup olmadığı da bir o kadar önemli bir konudur.

Peki Begüm ismi Kuran'da geçiyor mu? Çocuklarına Begüm ismini vermek isteyen anne babaların bu ismi kullanmalarında bir sakınca bulunuyor mu? İşte cevabı...

"Türkçe ve Farsça olarak iki ortak kökene sahip olan Begüm ismi Kuran'da yer almamaktadır. Fakat hem anlamı bakımından güzel olan hem de tarihi açıdan önemli bir yer taşıyan bu ismin çocuklara verilmesinde dinen herhangi bir sakınca bulunmamaktadır."

Begüm ismi Kuran

Begüm ismi Kuran

Halil isminin anlamı nedir? Halil ismi KuranİLİŞKİLİ HABERHalil isminin anlamı nedir? Halil ismi Kuran'da geçiyor mu? Halil isminde kaç kişi var?

BEGÜM İSMİNİN KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

 Begüm isminin özellikleri

Begüm isminin özellikleri

  • Duygusal yapıda insanlardır. Bazen içlerine kapanabilirler. Barışçıl ve dost canlısı insanlardır. Şefkatli ve çok merhametli bir karaktere sahiplerdir. Bu sebeple başkalarını mutlu etmekten çok hoşlanırlar. Sağdık ve evine düşkündür.

  • Aşk onlar için çok önemlidir. Aşk için yaşarlar ve özgürlüklerine çok düşkünlerdir. Hayatı doluca yaşamayı severler. Bir olay karşısında farklı yönleri görebilme özelliklerine sahiplerdir. Dışarıda arkadaşları ile gezmeyi çok severler. Ayrıca objektif bir düşünce yapısına sahiptir.

  • Öğrenmeyi çok severler ve entelektüel insanlardır. Öğrendikleri şeyleri kullanarak sorunları çözebilirler. Geleceği görebilirler. Özellikle maddi konularda iyi yatırım yaparlar. Kendi ayaklarının üzerinde durabilirler. Sistemli bir çalışma yapısına sahiplerdir.

  • Fiziksel olarak aktif insanlardır. Konularda olayların içinde kalmayı severler. Konularla kendileri ilgilenmek isterler. Amaçları olan karizmatik yapıda insanlardır.

Lidya isminin anlamı nedir? Lidya ismi Kuran'da geçiyor mu? Lidya isminde kaç kişi var?

İLİŞKİLİ HABER

Lidya isminin anlamı nedir? Lidya ismi Kuran'da geçiyor mu? Lidya isminde kaç kişi var?
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0