Kübra isminin anlamı nedir? Kübra ne demek, Kübra ismi Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu?

İsimlerin ya da adların, bilinen ve bilinmeyen birçok anlamı vardır. Her ismin daha önce hiç duymadığımız bir anlamı olabildiği gibi, kökeni de farklılık gösterebilir. Bugün sizlere son günlerde çok araştırılan ve merak edilen Kübra isminin anlamı nedir? Kübra ne demek, Kübra ismi Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu? sorularını yanıtlayacağız.

Kübra ismi, ülkemizde kız çocuklarında duymaya alıştığımız isimlerin başında gelmektedir. Çocuklarına çevrelerinden sıkça duydukları bu güzel ismi koymak isteyen ebeveynler ismin anlamını araştırmaktadır. Kübra ismi, öncelikle belirtmek gerekir ki Türk Dil Kurumu sözlüğünde açıkça belirtilmeyen isimler arasında yer almaktadır. Kübra isminin bilinen en belirgin anlamı; en büyük, büyük olan, daha büyük (Ekber’in müennesi) şeklinde ifade edilmektedir.

Simra isminin anlamı! Simra ismi KurİLİŞKİLİ HABERSimra isminin anlamı! Simra ismi Kur'an-ı Kerim'de geçiyor mu? Simra ismi...

Türkiye'de kaç kişinin isminin Kübra olduğu merak edilen konulardan biridir. Türkiye'de toplam 190.283 kişinin ismi Kübra'dır. İstanbul'da ise 46.484 kişinin ismi Kübra'dır. Kur'an'da geçen kadın isimlerinden biri olmasından dolayı ülkemizde Kübra ismi birçok kişinin tercih ettiği isimlerden biridir.

KÜBRA İSMİ KUR'AN-I KERİM'DE GEÇİYOR MU?

Kübra ismi, Kur’an-ı Kerim’de geçen isimlerden biridir. Kübra isminin kökeni ise Arapçadır. Hz. Muhammed'in (S.A.V) ilk eşinin ismi de Haticetü’l Kübra olduğundan dinen manevi değeri yüksek isimlerdendir.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

adsız 1 ay önce

kübra aynı zamanda anlamı *büyük*