Dilber ne demek ve Dilber isminin anlamı nedir? Dilber ismi Kuran'da geçiyor mu?

Günlük hayatta, sosyal medyada veya eski bir metinde gördüğümüz kelimelerin anlamı merak ediliyor. Dilber adıyla ilgili olarak yapılan araştırmalarda, kişiler doğru bilgilere ulaşmak istiyor. Dilber isminin anlamı nedir? Dilber ne demek, ne anlama gelir? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar...

Bebeğiniz doğmadan önce odasının duvar rengi, giyeceği kıyafetler ya da bebek arabasının modeli gibi konulara biraz araştırma ile karar verebilirsiniz. Ancak öyle bir konu var ki her sabah aklınızda yeni bir seçenekle uyanırsınız: Bebeğinizin ismi. Doğacak bebeğinize isim bulmakta kararsız kaldıysanız ve önünüze çıkan her ismin anlamını merak ediyorsanız doğru adrestesiniz. Dilber ismi de son günlerde en çok araştırılanlar arasında. Günümüzde popülaritesini koruyan Dilber ne demek sorusunun yanıtını mercek altına aldık.

Kübra isminin anlamı nedir? Kübra ne demek, Kübra ismi Kuran-ı KerimİLİŞKİLİ HABERKübra isminin anlamı nedir? Kübra ne demek, Kübra ismi Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu?

DİLBER NE DEMEK?

Dilber kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Dilber kelimesi Farsça kökenlidir.
TDK'ye göre, dilber kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Alımlı, güzel kadın

DİLBER İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Kuran içerisinde geçip geçmediği bilinmek isteniyor. Fakat Dilber ismi, ayetlerin herhangi bir bölümünde geçmiyor.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0