Bebeğinizi sakın sarsmayın!

Prof. Dr. Füsun Ferda Erdoğan, sarsılmış bebek sendromu hakkında aileleri uyardı.

Prof. Dr. Füsun Ferda Erdoğan, bebeğin şiddetli sarsılmasıyla beraber görülen bu sendromda, bebeğin beyin hücreleri yeterli oksijeni alamadığına değinerek, ''Bu tarz durumlar bebeklerde kalıcı beyin hasarına ya da yaşamını yitirmesine bile neden olabileceğini'' söyledi.

2 yaşından sonra seyrek görülen ''Sarsılmış bebek sendromu'', sarsıntının çok şiddetli olduğu durumlarda 5-6 yaşlarındaki çocukların beyin hasarı olabileceğini belirten Erdoğan, bunun üstesinden gelinebileceğini de söyledi.

Erdoğan, bu sendromun görüldüğü bebeklerde; körlük, gelişme geriliği, öğrenmede gecikme, davranış bozuklukları, zeka geriliği, beyin felci, cilt problemleri, işitme kaybı gibi sorunların kalıcı olabileceğini söyledi.

''EBEVEYNLER DESTEK ALMALI''

Prof. Dr. Erdoğan, "Beyin kanamaları için cerrahi işlemler, vücut kırıkları için ortopedik, retina kanamaları için ise göz tedavileri uzmanlar tarafından planlanmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, ''Öfkelerini ve duygularını kontrol edemeyen ebeveynlerin yardım alması gerekir. Bebeğin ihtiyaçlarını karşılayan bireylerde ''Sarsılmış bebek sendromu'' hakkında bilinçli olmalı. Bu sendrom hakkında bilgisi olmayan bireylerin de bir an önce eğitim alması şart.'' dedi.

BİR YORUM YAPIN 0