Bebeğinize sakın bunları giydirmeyin!

Prof. Dr. İsmail Gümrükçüoğlu, kaliteli olmayan renkli iç çamaşırındaki boyalar nedeniyle çocuklar cilt kanserine yakalanabilir dedi.

Prof. Dr. İsmail Gümrükçüoğlunun yaptığı açıklamalara göre, özellikle iç çamaşırlarında kullanılan ”Azo boyar” isimli maddelerin yoğun olarak kumaş boyadığını belirtti.

Azo boyarın insan sağlığı açısından tehlikeli olduğunu belirten Gümrükçüoğlu, özellikle tenle temas eden giyecekler seçilirken dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Tenle birebir temas halinde olan kıyafetlerde boya maddesi, terlemeyle birlikte vücut tarafından emilir ve ilerleyen zamanlarda cilt kanserini tetikleyebilir.

ÇORAPLARA DA DİKKAT!

Gümrükçüoğlu, aynı problemin çoraplarda da görüldüğünün altını çizerek, yeni alınan çorapların yıkanmadan giyilmemesi gerektiği konusunda ebeveynleri şöyle uyardı:

''Vücudun terlemeye en çok müsait olan yerlerinden biri de ayaklardır. Buna bağlı olarak da terlemeyle beraber çorabın boyaları çıkıyor ve vücuda temas ediyor. Çıkan boyalar emilerek vücudunuza giriyor ve kanser riski artıyor. Bu nedenle anne ve babalar çocuklarına alacalı bulacalı kıyafetler giydirirken çok dikkatli olmalı.'' dedi.

Bebek giydirirken nelere dikkat edilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Bebek giydirirken nelere dikkat edilmeli?

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0