Çocuğunuz zayıf ama sağlıklı olabilir!

Prof. Dr. Selim Kurtoğlu, ebeveynlere çocukların gelişimleri konusunda ümitsizliğe kapılmamalarına yönelik uyarıda bulundu.

Çocuğunun doyup doymadığından emin olamayan anneler, çoğu zaman endişeye kapılarak beslenme konusunda hatalar yapabilir.

Çocukların yeme isteğini arttıran ya da azaltan birtakım nedenler bulunur. Bu nedenle beslenme problemi görülen çocukların hepsini iştahsız olarak nitelendirilmesi yanlıştır.

Halbuki iştahsızlık, gelişim yetersizliği görülen çocuklarda vitamin ve mineral eksikliğinden dolayı meydana gelmektedir. Bunun için gelişim sorunu olan çocukların uzman doktor tarafından takip edilmesi gerekmektedir.

İştahsızlığın kaynağı mineral eksikliği olabilir

İştahsızlığın, mineral eksiklikleri ve mide rahatsızlıkları gibi çeşitli nedenleri olabilir. Ayrıca çocuğun ruhsal olarak yaşadığı bazı psikolojik durumler da iştahsızlığı tetiklemektedir.

Bebek olsa dahi tek çeşit beslenmek yerine çeşitliliğe önem verilmeli. Bebek 6 aylıkken ek besinlere başlanılmalı, çocuk 1 yaşına geldiğinde neredeyse tüm meyve ve sebzeler tüketilmeli.

İştahsız çocuğa nasıl yaklaşılmalı?

İLİŞKİLİ HABER

İştahsız çocuğa nasıl yaklaşılmalı?
Yemeyen çocuklarda denenmesi gereken 7 yöntem

İLİŞKİLİ HABER

Yemeyen çocuklarda denenmesi gereken 7 yöntem

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0