Bebeklere yabancı dil öğretmek artık çok kolay!

Yapılan araştırmalara göre, birden fazla dil konuşulmayan bir evde, bebeklerin her gün 1 saatlik çalışmayla yabancı dili öğrenebileceği belirlendi.

Araştırma ekibi, 16 eğitimci bebeklere nasıl ingilizce öğretecekleri ile ilgili bilgilendirildikten sonra 280 bebek için denemeye başladılar.

1 saat içerisinde bebeklere günlük yaşantıdaki basit kelimeler, oyunlar ve görseller abartılı jest ve mimiklerle gösterildi. 7-33  aylık bebeklerde ise 18 hafta içerisinde günde bir saat İngilizce konuşma yapıldı.

Çocuklara İngilizce öğrenmeyi kaydeden basit aletler takıldıktan sonra, her çocuğun kaç İngilizce kelime ve cümle söylediğini belirlendi. Çıkan sonuçlar, 74 kelimenin öğrenildiğini ve 18 farklı İngilizce cümlenin kurulabildiğini gösterdi.

Dolayısıyla bebeklerinin yabancı dil öğrenmesini isteyen ebeveynler, 7. aylarını doldurduktan sonra her gün 1 saat yabancı dil çalışabilirler.

Bunun için yabancı dilini geliştirecek oyun ve uygulamalar, işinizi büyük ölçüde kolaylaştıracaktır. Yabancı dil çizgi filmler, sevilen şarkılar, el oyunları, drama ile canlandırılabilir. 

BİR YORUM YAPIN 0