Ateşlenen bebeğe ne yapılmalı?

Bebeklerde vücut ısısının normalin üzerine çıkmasıyla kendini gösteren ateş, birçok anne ve babayı endişelendiren konulardan biridir. Peki bu gibi durumlarda ne yapılmalı?

Bebeklerde ve çocuklarda sıklıkla görülen ateş, ebeveynleri en çok tedirgin eden durumlardan biridir. Vücut ısısının 37'nin üzerine çıkmasıyla anne ve babalarda uykusuz geceler başlar.

Ancak, bu gibi durumlarda ne yapılması gerektiğini bilmek, ateşin daha hızlı bir sürede düşmesini sağlayacaktır.

Ateşi düşürmek için ne yapılmalı?

Islak bezle kompress yapın:

Bebeğinizin çıplak olmasını sağlayın. Fakat öncesinde temiz bir bezi vücut ısısına yakın bir suya batırın ve vücudunu güzelce silin.

Bebeğinize bu uygulamayı yaparken odanın sıcak olmasına dikkat edin. Özellikle de boynunu, karnını, dizlerini, dirseklerini, ve kasıklarını silmeyi unutmayın.

Serin tutun: 

Bebeğinizin sıcaklanmasını önlemek için mümkün olduğunca serin bir ortamda tutun. Oda sıcaklığının en fazla 21 derece olmasına dikkat edin. Üzerindeki kalın kıyafetler, vücut ısısını arttıracağından dolayı tüm vücudunu örtecek ince kıyafetler giydirin.

Bol sıvı tükettirin:

Terle birlikte vücuttan atılan su, bebeğinizin sıvı kaybını arttıracaktır. Bu yüzden su, ayran ve bitki çayları gibi içeceklerle sıvı alımını arttırın.

Çok hareketli olmasını önleyin:

Bebeklerdeki ve çocuklardaki aşırı hareket, vücut ısısını arttıracağından dolayı hareketlerini yavaşlatın.

Bebeklerde yüksek ateş nasıl düşürülür? Ateş hangi durumlarda tehlikeli olur?

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklerde yüksek ateş nasıl düşürülür? Ateş hangi durumlarda tehlikeli olur?
Bebeklerde baş ağrısı nasıl anlaşılır?

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklerde baş ağrısı nasıl anlaşılır?

BİR YORUM YAPIN 0