Bebeklerde boy ve kilo nasıl hesaplanır? Evde bebek nasıl tartılır? Bebekte boy ve kilo ölçümü

Aileler bebeklerinin sağlıklı ve hızlı büyümesi için gelişim özelliklerini mutlaka takip etmelidir. Olması gereken gelişim değerlerinin tutturulması demek, bebeğin normal bir gelişim evresinde olduğunu gösterir. Ancak, fazla ya da eksik değerlerin tespiti bazı sorunların habercisi olabilir. Peki bebeklerde boy ve kilo nasıl ölçülür? Bebekler evde nasıl tartılır? Bebeklerde kilo ve boy ölçüm persentili:

Anne olma duygusunu ilk defa yaşayan ve tecrübesi olmayan anneler, bebekleriyle ilgili bazı konularda yeteri kadar bilgisi olmayabilir. Bu konulardan başlıcaları bebeğin bakımı, hastalıkları ya da beslenmesiyle ilgili durumlar olabilir. Bebeğinin aylık hatta haftalık gelişimini takip etmek, fark edilmeyen ya da erken dönemde teşhisi konularak rahatsızlığı önlemek bakımından oldukça önemli bir adımdır. En basitinden bebeğin doyup doymadığını ya da diğer bebeklere nazaran kilosunun yeterli olup olmadığını anlayabilmek için boyuna göre kilo ölçümünün değerlerini takip etmek gerekir. Düşük kilolu bebeklerde anneler, evde sağlıklı ve doğal yollardan kilo aldıran mama tariflerine yönelir iken boyu kısa kalan bebeklerde boy uzatıcı gıdalara ağırlık verilir. Ek gıda döneminde sağlıklı beslenme ile beraber olması gereken kilo ve boy ölçüsünü yakalayabilir, yaşıtlarının durumuna yetişmesini sağlayabilirsiniz. Kilo ve boy ölçüsünü öğrenmek için doktora gitmeyi beklemeyip evde kendinizde merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz. Peki evde bebeğinizin boy ve kilosunu nasıl ölçebilirsiniz? İşte bebeğinizin gelişimini daha yakından takip etmenizi sağlayacak bilgiler...

BEBEKLERDE BOY VE KİLO NASIL ÖLÇÜLÜR? EVDE BEBEK NASIL TARTILIR?

bebeklerin boyu ve kilosu nasıl ölçülür

bebeklerin boyu ve kilosu nasıl ölçülür

EVDE BEBEKLERİN BOYU NASIL ÖLÇÜLÜR? BEBEKLERDE BOY ÖLÇÜMÜ:

Öncelikli olarak yapılması gereken ilk şey bebeğin sedir, masa ya da sert ve düz bir zemine yatırılmasıdır. Bebeğin vücudunun hiçbir yeri havada kalmayacak şekilde zemine tam olarak değmesinden emin olunmalıdır. Baş ve topuk bölgesi ya duvara ya da duvar gibi sert bir cisme dayandırılmalıdır.

Bu esnada bacakların bükülmemesi dikkat edilmesi gereken önemli kriterlerdendir. Değdirilen bu bölgeler renkli bir kalemle işaretlenir ve iki mesafe arasındaki uzunluk ölçülür.

EVDE BEBEK NASIL TARTILIR? BEBEKLERDE KİLO ÖLÇÜMÜ:

Bebeklerde kilo ölçümü her zaman net bir şekilde belirlenemese de kilo persentiline bakılarak alt ve üst değerlerin yaklaşık rakamları ortaya çıkar. Bu persentil cetvel sayesinde alt, üst ve ortalama değerler belirlenir.

Boy ve kilo ölçüldükten sonra ortaya çıkan sonuçları hazır grafiklerde gösterin. İlk aylarda kilo 15 günde bir, daha sonraki aylarda ise ayda 1 defa ölçülür. Her ölçümü dikkatli bir şekilde belirledikten sonra eğri ortaya çıkar. Bu eğri yukarıdan aşağı değil aşağıdan yukarı olmalıdır. İki nokta arasındaki eğri dümdüzse kilo alımı görülmemiş. Aşağı doğru inmişse zayıflanmış, yukarı doğru çıkmış ise de kilo alınmış olacaktır.

BEBEKLERDE VE ÇOCUKLARDA BOY UZATAN YİYECEKLER İÇİN TIKLAYIN

bebeklerde boy ve kilo

bebeklerde boy ve kilo

BEBEKLERDE KİLO ÖLÇÜM PERSENTİLİ! KIZ VE ERKEKLERDE KİLO ÖLÇÜLERİ

Kızlarda:

Erkeklerde:

Bebekler için doğru emzik nasıl seçilir? Damaklı mı, damaksız mı? En iyi emzik modelleri çeşidi

İLİŞKİLİ HABER

Bebekler için doğru emzik nasıl seçilir? Damaklı mı, damaksız mı? En iyi emzik modelleri çeşidi
Bebek muhallebisine kaçıncı ayda başlanır? Sade irmikli bebek muhallebisi tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Bebek muhallebisine kaçıncı ayda başlanır? Sade irmikli bebek muhallebisi tarifi

BİR YORUM YAPIN 0