Bebeği olan aileler nelere dikkat etmeli?

Bebeğinizin güvenli olması için dikkat etmeniz gereken en önemli kuralları sizler için sıraladık. İşte ebeveyni olarak almanız gereken önlemler...

Bebeğinizin farkında olmadan ağzına attığı bir cisim, nefes borusuna kaçıp boğulmasına ya da daha büyük tehlikeleri başına getirmesine neden olabilir. Bebeğinizin bunun gibi riskli durumlarla karşılaşmaması için siz ebeveyni olarak alabileceğiniz önlemleri sıraladık. İşte dikkat edilmesi gerekenler...

1- Küçük olmayan cisimler

Bebeğinizin boğazına kaçmayacak büyüklükte oyuncaklar alıp onlarla oynamasını sağlayın. Aldığınız cismin boyutunun bebeğine zarar verip vermeyeceği konusunda emin değilseniz, tuvalet kağıdı rulosu işinizi görebilir. Cisim rulonun ortasından geçebiliyorsa, bebeğiniz için sakıncalı olabilir.

2- Sert olmayan cisimler

Bebeğinizin eline verdiğiniz nesnenin ya da oyuncağın sert olup canı yakmaması için yumuşak ürünler tercih etmelisiniz.

3- Düğmeli kıyafetler

Bebeğinize giydirdiğiniz kıyafetin üzerinde düğme olmamasına ya da düğme olması gerekiyorsa kumaş üzerine sağlam dikilmesine dikkat etmelisiniz.

4- Hastalık riski

Çocuğunuz odanın içerisinde düşürdüğü oyuncakları ağzına götürmeye kalktığında mikrop kapıp hastalanabilir. Bu nedenle oyuncakları sık sık yıkamalısınız.

 Kırmızı kıyafetler nasıl kombinlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Kırmızı kıyafetler nasıl kombinlenir?
Makyaj çantanızda her zaman olması gereken ürünler

İLİŞKİLİ HABER

Makyaj çantanızda her zaman olması gereken ürünler
Danla Bilic'in Youtube kanalı tekrar açıldı

İLİŞKİLİ HABER

Danla Bilic'in Youtube kanalı tekrar açıldı

BİR YORUM YAPIN 0