Bebekler ne zaman dönebilir?

Bebek gelişiminde merak edilen konulardan biriside bebeklerin ne zaman kendiliğinden yuvarlanabilecekleridir. İşte bebeklerin gelişim aşamaları...

İlk defa anne ve baba olacak kişilerin bebeklerinde fark ettikleri en ufak değişiklikler bile onlar için büyük bir mutluluk kaynağıdır. Bebeklerinin ilk gülümseyişi, dönmesi, oturuşu, emekleyişi, ayağa kalkması ve yürüyüşü gibi konular bu bakımdan oldukça önemlidir. Peki, bebekler ilk defa ne zaman ve nasıl yuvarlanır?

Bebeklerde yuvarlanma eyleminin gerçekleşmesi için baş, boyun ve gövde gelişiminin tamamlanması gerekir. Yüz üstü pozisyonu bu durum için oldukça elverişlidir.

'Bebekler ne zaman oturur? Gelişim evreleri nasıldır?' haberi için tıklayın...

İlk yuvarlanmanın bebeklerde ne zaman görüleceği kesin olmadığından dolayı onları giydirirken ya da altını temizlerken yüksek bir yerde tek başına bırakmayın. Aksi halde bebeğiniz hiç beklemediğiniz bir şekilde yuvarlanarak düşebilir.

Kimi bebekler 3. aylarına geldikleri zaman yuvarlanabiliyorken kimileri 4. ve 7. aylarında yuvarlanabilir. Eğer bu aylara gelinmesine rağmen yuvarlanma eylemi gerçekleşmiyorsa uygulayabileceğiniz bazı yöntemlerle yardımcı olabilirsiniz.

Bebeğinizi çok yumuşak olmayan bir alanda sırt üstü pozisyonda yatırarak, sevdiği bir oyuncağı etrafına koyarak yuvarlanması için teşvik edebilirsiniz.

Evde tek kalmaktan korkan çocuklara ne yapılmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Evde tek kalmaktan korkan çocuklara ne yapılmalı?

BİR YORUM YAPIN 0