'Bırakın ağlasın' metodu nedir? Nasıl uygulanır?

Ağlayan bebekleri uyutmanın pratik yolunu sizler için araştırdık. İşte bebekleri kolay yoldan uyutan 'Bırakın ağlasın' metodu...

Gecenin bir vakti uykusundan ağlayarak uyanan bebekler, kimi zaman anne ve babaları zor duruma sokabiliyor. Böyle durumlarda ise bebekleri kolay yoldan uyutmanın yolu var. İşte bebekleri uyutan pratik yöntem ve faydaları...

“BIRAKIN AĞLASIN” METODU:

 Araştırmacılar, bebekleri uyutan bu metodun yararlı olduğunu ve uzun sürede bebeğin duygularına zarar vermediğini tespit etti. Çalışma esnasında, kontrol grubundaki bebeklerle karşılaştırıldıklarında, ağlamalarına izin verilen bebeklerin 15 dakika daha erken uyudukları belirlendi.

'BIRAKIN AĞLASIN' METODU NASIL UYGULANIR?

Bebeğiniz yaklaşık 4-6 aylıkken bu metodu uygulayabilirsiniz.

İlk adım: Uyku zamanı geldiği zaman düzenli rutin oluşturmaya dikkat edin. Ardından, bebeğiniz uyanık olduğunda beşiğe koyup odadan çıkın. Böylelikle bebeğiniz kendi kendine uyuyacak ve sakinleşecektir.

Bebeğiniz susmazsa ve ağlaması daha da şiddetlenirse, içeri girip altının değiştirmeniz gerekip gerekmediğini kontrol edebilirsiniz.

Eğer "yok ben bebeğimi ağlarken tek bırakamıyorum" diyorsanız, o zamanda 'Kontrol edip avutma yöntemi'ni uygulayabilirsiniz. Bu yöntemde bebeğiniz ağlayınca 15 dakika sonra içeri girin. Bebeğinizi kucağınıza almadan bir iki kez pışpışlayın. Bir dahakine bu süreyi beş dakika daha uzatın. Bebeğiniz uyuyana kadar bu yönteme devam edin. 

Farklı börek tarifleri

İLİŞKİLİ HABER

Farklı börek tarifleri
Çocuk bakıcısı nasıl seçilmelidir?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuk bakıcısı nasıl seçilmelidir?

BİR YORUM YAPIN 0