Bebeklerdeki ağız içi mantar tedavisi

Bebeklerde ağız yaraları nasıl tedavi edilir? Pamukçuk nasıl geçer? Bebeklerin dilinde neden beyaz leke olur? İşte merak edilen soruların yanıtı...

2 yaşından küçük bebeklerde sıklıkla görülebilen ağız içi mantarlar, tehlikeli bir durum olmasa da ebeveynler için can sıkıcı bir durumdur. Bebeğin ağzının içinde lor peynirini anımsatan beyaz lekeler ya da benekler, bu rahatsızlığın en önemli belirtilerindendir. Bu belirtiler daha çok diş etlerinde, damakta ve yanağın iç kısımlarında çıkar.

BEBEKLERDEKİ AĞIZ MANTARININ TEDAVİSİ

Genellikle tedaviye gerek kalmadan kendiliğinden birkaç gün içinde kuruyup giden mantarlar, bazı durumlarda iltihap kapabiliyor. Bu iltihaplanmaların geçmesi için doktor onayı alarak jel kullanılabilir.

Bebeklerdeki ağız mantarını önlemenin bir diğer yolu ise, doktorların önerisiyle verilen mantar önleyici ilaçlar kullanmaktır. Emzik ya da ağza götürebilecek diğer malzemelerin hijyenik olması bu anlamda çok önemlidir. Dolayısıyla siz ebeveyn olarak, bebeğinizde kullandığınız malzemelerin temizliğine daha fazla dikkat etmelisiniz.

Bebekler için en iyi 3 pişik kremi

İLİŞKİLİ HABER

Bebekler için en iyi 3 pişik kremi

BİR YORUM YAPIN 0