Bebeklerde göz yanmasına doğal çözümler

Bebeklik döneminde görülen sağlık problemlerinden biri olan yanma, şişkinlik ve kızarıklara iyi gelerek bebeğin rahatlamasını sağlayacak doğal çözüm yollarını sizler için derledik. Bebeklerde göz yanması ve şişkinliğe iyi gelecek tedaviler...

Görme duyusunun gelişimi bebeğin dünyaya geldikten sonraki 3-4 aylık sürecini kapsar. Anne karnından çıktıkları zaman gözlerine temas eden ilk ışık ile görme başlar. Ancak bu görme, sinir sistemleri yeterince gelişmediğinden dolayı tam net olmaz. Vaktinde doğan bebekler ilk haftada annesinin yüz ifadelerini görebilirken, erken doğan bebeklerde gelişim daha geç tamamlanabiliyor. Bu nedenle doğumdan hemen sonraki dönemde özellikle retina tabakasının gelişimi yakından gözlemlenmelidir.

bebeklerde göz yanması

bebeklerde göz yanması

Bebeklerde göz hastalıklarıyla ilgili yaşanan rahatsızlıklardan birisi de yanmadır. Hafif bir yanma hissi ile beraber gözlerde kızarıklık ayrıca yeşilimsi ya da sarımsı akıntı görülebilir. Bebeğinizin bu rahatsızlığını gidermek için onu rahat hissettirebileceğiniz doğal yöntemler elbette mevcut. Bebeğinizin doktorundan onay aldığınız takdirde deneyebileceğiniz yöntemler:

poşet çay

poşet çay

ÇAY:

Kaynamış suyun içine çay poşetini koyun. Ardından temiz bir plaka üzerine çay poşetini koyup soğumasını bekleyin. Çay poşetinin sıcaklığı geçince göz kapaklarının üzerine yerleştirin ve saat başı tekrarlayın.

bal

bal

BAL:

Su bardağına sıcak suyu koyup üzerine biraz bal koyun ve güzelce karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu karışımı göze uygulamak için sterilize edilmiş bir damlalık kullanın. Doktorlar, 1 yaşından küçük çocuklara bal verilmemesi gerektiğini vurguluyor. Bu yüzden dikkatli olmakta fayda var. Gün içerisinde 4 kez yapın.

yasemin

yasemin

YASEMİN ÇİÇEĞİ:

Yasemin çiçeklerini damıtılmış suya koyup biraz bekleyin. Bebeğinizin rahatsız olan gözüne damlatmak için sterilize edilmiş bir damlalık kullanın. 2 saatte 1 uygulayın.

anne sütü

anne sütü

ANNE SÜTÜ:

Emzirme döneminde iseniz sütünüzden bir miktar sterilize edilmiş kaba aktarın. Ardından tekrar sterilize edilmiş bir damlalıkla bebeğinizi gözüne damlatın.  Her gün 3 kez yapın . Antibakteriyel özellik taşıyan anne sütü bebekteki göz yanmasının iyileştirecektir.

En güzel yenidoğan bebek hediyesi! Bebek bezinden pasta nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

En güzel yenidoğan bebek hediyesi! Bebek bezinden pasta nasıl yapılır?
Bebekleri kolayca uyutan yöntemler

İLİŞKİLİ HABER

Bebekleri kolayca uyutan yöntemler

BİR YORUM YAPIN 0