Desitin kremi nedir, ne işe yarar? Desitin krem nasıl kullanılır?

Sıcaklardan ya da yanlış bezlemeden dolayı bebeklerde sık sık çıkan pişik sorununu önlemek için piyasaya sürülen birçok krem mevcut. Bebeğinde pişik olan annelerin rağbet ettiği 'Desitin' kreminin kullanımını ve faydalarını sizler için mercek altına aldık. Peki Desitin kremi gerçekten pişiği önlüyor mu? Desiitn kremi nasıl kullanılır, yan etkisi var mı? Desitin kremi yüze sürülür mü? Desitin kremi hakkında merak edilen tüm bilgiler...

Yaz aylarında sıcaklıkların artmasıyla görülen pişik sorunu, en çok bebekleri etkilemektedir. Cilt üzerinde tahriş, kızarıklık ve döküntülerin kendini gösterdiği pişik, annelerin en sık maruz kaldığı bir durumdur. Bu konuda ne yapılması gerektiği hakkında fikri olmayan anneler, İnternetten ya da çeşitli kaynaklardan çözüm arayabilir. Bebeği pişik olan annelerin deneyimlerinden hareket ederek son zamanlarda popülerliği artan Desitim kremi tamda bu işe yaradığı ve pişik sorununu ortadan kaldırdığı iddia ediliyor. Söz konusu bebek cildi olduğu zaman her zamankinden daha fazla dikkatli olunmalı ve riske girilmemelidir. Yine de doktor onayı almadan kullanmamanızı önerdiğimiz 'Desitin' kreminin ne işe yaradığını ve nasıl kullanılması gerektiğini sizlere bahsettik.

İşte pişik önleyici krem olarak bilinen Desitin kremi hakkında merak edilenler...

DESİTİN KREM NEDİR, NASIL KULLANILIR?

desitin krem nasıl kullanılır

desitin krem nasıl kullanılır

Bebeklerde pişiği geçirmek için özel olarak formüle edilmiş Desitin krem, son zamanlarda adını sıklıkla duymaya başladığımız en etkili kremlerin başında gelmektedir. Cilt üzerinde görülen pişiği yok ederken, oluşma ihtimali olan pişiğinde önüne geçiyor. Pişik ile beraber ortaya çıkan tahriş bebekte ciddi ağrı ve acılara sebep olabileceğinden dolayı fark edilir fark edilmez müdahale edilmelidir.

Bu tahrişlerin iyileşme sürecini hızlandırdığı iddia edilen desitin kremi aynı zamanda bebeklerin günlük bakımını da yerine getirir. Bebeğin altını temizledikten sonra kuru cilde kremle masaj yaparak rahat uyku uyumaları sağlanabilir.

İçerisinde Aloe vera, mineral oil ve çinko gibi maddeler bulunduran desitin kremi yumuşak yapısı sayesinde bebeği rahatlatır ve oluşan tahrişi minimize ederek cilt sağlığını korur. (Fiyatı: 16,90 TL)

DESİTİN PİŞİK KREMİ NE İŞE YARAR?

desitin kremin faydaları

desitin kremin faydaları

- Cildin üzerine sürüldüğü zaman koruyucu bir etki sunarak dışarıdan gelme riski olan zararlı etkileri uzaklaştırır.

- Biz yetişkinlere göre çok daha hassas olan bebekler, her durumdan daha çabuk ve çok etkilenebildiği için onların cildine özel formüle edilmiştir.

- Yeni doğan bebeklerde bile kullanılabilir.

- Kozmetik ürünlerinden bildiğimiz kadarıyla parfüm ve paraben cilt sağlığı üzerinde olumsuzdur. Bu iki maddede desitin kreminde yoktur.

- Nemlendirici bir yapıya sahip olan desitin kremi cildi kurutmaz.

PİŞİK KREMİ YÜZE SÜRÜLÜR MÜ?

Normalde pişik için kullanılan desitin kremi yüze uygulandığı zaman herhangi bir yan etki oluşturduğu görülmemiştir. Cildin daha güzel ve sağlıklı görünmesi için sürülen bu gibi kremlerin işe yarayıp yapmadığı konusunda uzmanlar açıklama yapmamışlardır.

Cildin pürüzsüz ve güzel görmesini sağla mı? O konuda net bir şeyler söylemeyen uzmanlar bu kremin cilde sürüldüğünde herhangi bir sağlık sorunu teşkil etmeyeceğini açıklamaktadır.

DESİTİN KREMİ NASIL KULLANILIR?

bebekler için en iyi pişik kremi

bebekler için en iyi pişik kremi

Pişik kremi uygularken dikkat edilmesi gerekenlerin başında kremi çocukların ulaşamayacağı yerde tutmak gerekiyor. Temiz ve kuru bölgeye uygulanması gereken desitin kremi emilmeden bırakmak doğru değildir. Bu yüzden pişik olan bölgeye sürdüğünüz kremi güzel bir şekilde etrafına doğru yayın.

Cilt üzerinde herhangi bir kızarıklık ya da reaksiyon gördüyseniz kremi kullanmayı bırakın ve hemen doktorunuza danışın. Pişiğin önlemesi için düzenli kullanılması gereken desitin kremi günde 1 kez sürülse yeterlidir.

NOT: Doktor onayı almadan denemeyiniz.

BİR YORUM YAPIN 0