Bebeklere emekleme nasıl öğretilir? Bebekler ne zaman emekler? Emekleme aşamaları

Yürümeden hemen önce görülen emekleme aşaması anne ve babalar için çok önemli bir olaydır. Bebeklerinin ilk adımlarını attığını görmek eşi benzeri olmayan hissiyatlara soksa da bazı bebeklerde emekleme süreci gecikebilir. Peki böyle durumlarda bebeklere emekleme nasıl öğretilmeli? Bebekler ne zaman emeklemeye başlar?

'Bebeklikten çocukluğa geçiş evresi' olarak nitelendirebileceğimiz emekleme, anne ve babaları en çok heyecanlandıran gelişmelerdendir. Bebeğinin sadece kucakta gezmesini değil de artık kendi kendine elleri ve dizleri üzerinde durarak odadan odaya gezebildiğini görebilmek her anne için mutluluk kaynağıdır. Siz ebeveyni olarak bu durumu bir an evvel yaşamak istiyor ve bebeğinizin yürüme aşamasını görmek için sabırsızlanıyorsanız, emekleme süreci ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgiler olabilir öğrenmek işinize yarayabilir. Gündelik yaşantınız içerisinde eşinizin dostunuzun ya da akrabanızın çocuğunu emeklemeden direkt olarak yürüdüğünü görüp şaşırabilirsiniz. Peki her bebek aynı şekilde mi emekler? Bebeğinizin hangi aylarda emekleyebileceğini ya da emeklemeyi nasıl öğretebileceğinizi bilmiyorsanız işte sizlere rehberlik edecek yöntemler...

BEBEKLER NE ZAMAN EMEKLEMEYE BAŞLAR?

Emekleme belirtileri! Emeklemeye ne zaman başlanır?

Emekleme belirtileri! Emeklemeye ne zaman başlanır?

Bebeklerin çoğu emekleme sürecine 6 ile 10 ay aralığında başlar. Her bebeğin boyu ve kilosu gibi özellikleri kendine has ise emekleme ve yürüme zamanları da diğer bebeklerle aynı dönemlerde ilerlemek zorunda değildir. Araştırmalarda çoğunluk her ne kadar 7-10 ay aralığını gösterse de bir bebeğin 11 aylık olması ve hala emekleyememesi problem teşkil etmez.

Bazı bebekler hiç emeklemeden direkt olarak yürürken, bazıları da poposuyla ilerleyerek yürüme evresine geçebiliyor. 5-6 aylık bir bebek destek sağlandığı takdirde oturabilir. 6-7 aylık iken destek almadan oturabilen bebekte oturmadan sonraki en önemli aşama emeklemedir.

Emekleme süreci sonrasında bebek bir yerden tutup ayağa kalkabilecek ve kendini hazır hissettiği zamanda ilk adımları atıp kısa zamanda kendiliğinden desteksiz şekilde yürüyebilecektir.

EMEKLEME BELİRTİLERİ! BEBEKLERE EMEKLEME NASIL ÖĞRETİLİR?

Emekleme belirtileri! Bebekler ne zaman emekler?

Emekleme belirtileri! Bebekler ne zaman emekler?

Eğer bebeğiniz kendi başını taşıyabiliyorsa, yuvalanabiliyor ya da oturabiliyorsa çok yakında emeklemeye başlayabilir. Sizde bebeğinizde ışık görüyorsanız ve emekleyebileceğini düşünüyorsanız işe ona emeklemeyi öğretmekle başlayabilirsiniz. Bunun için sıkça karın üstü egzersizlerine yoğunlaşabilirsiniz.

Karnının üstünde oynamaktan büyük keyif duyan bebeklerde bu durum vücutlarını keşfetmek için idealdir. İlk etapta bebek için bu duruş şekli pek rahat olmayabilir.Bu nedenle birkaç dakikayı uzatmamakta fayda var. Bebeğin dinlenme zamanı geldiğinde sırt üstü yatırıp, oynayacağı vakitte karın üstü egzersizlerini yapmaya devam edin.

Emekleme belirtileri! Bebeklerde geç emekleme

Emekleme belirtileri! Bebeklerde geç emekleme

Araba koltuğu, yürüteç ya da mama sandalyesi gibi ürünleri bebeğinizde olabildiğince az tutun. Uyanık zamanlarında mümkün olduğunca hareketli olmasını sağlayın. Bebeği rahatlığa alıştıran yürüteçler, yürüme sürecini zorlaştırdığı için uzmanlar tarafından pek tavsiye edilmez. Bebeğin sırt, boyun ve omuz kaslarını güçlendirilmesine katkı sağlayın. Eğer bebek doğru tekniklerle kollarını dengede tutabildiği zaman emeklemeye hazır hale gelebilir.

Bebeğinize emeklemeyi öğretmek için en sevdiği oyuncağı ulaşamayacağı yere koyup onunla konuşarak oyuncağı eline alması için yüreklendirebilirsiniz.

Bebeğinizin önüne ayna koyup kendi yansımasını izlemesini sağlayabilirsiniz. Bebek kendisini daha yakından incelemek için ileri doğru emeklemesini isteyebilirsiniz. Aynalarla hem eğlenmesini hem de emeklemesine yardımcı olabilirsiniz. Bebeğinize örnek olmak adına yanında emekleyebilir rol model almasını sağlayabilirsiniz. Emekleme sonrasında bebeğinizi tebrik ederek bu işi başardığı için onu ödüllendirebilirsiniz.

Ağrısız anne sütü nasıl sağılır ve saklanır? Elle ve elektrikli pompa ile süt sağma yöntemi

İLİŞKİLİ HABER

Ağrısız anne sütü nasıl sağılır ve saklanır? Elle ve elektrikli pompa ile süt sağma yöntemi

BİR YORUM YAPIN 0