Bebeklere hangi meyveler verilmeli? Ek gıda döneminde meyve tüketimi ve miktarı

Ek gıda döneminde tercih edilecek ilk besinlerin başında meyve ve sebzeler gelir. Kolay sindirilebilir özellikte olan meyvelerden hangilerinin bebekte nasıl etki oluşturabileceğini bilmiyorsanız, haberimiz sizlere göre! Bebeklere hangi meyveler verilmeli? Ek gıda döneminde meyve tüketimi ve miktarı:

İlk altı aylık dönemden sonra bebekleri ek gıdaya geçerken doktor önerisi ile gitmek çok önemlidir. Çünkü her bebeğin bünyesi kendine has olduğundan dolayı tüketilen bir besin diğer bebeklerde herhangi bir reaksiyon göstermez iken bazılarında alerji yapabilir. Bunun için 3 gün kuralı büyük önem taşır. Ek gıda döneminde ilk defa denenecek olan besinin bebeği olumsuz etkileyip etkilemediği 3 gün boyunca gözlemlenir. Ek gıda döneminde bebeğin yiyeceği ilk besinlerden birisi de sindirimi kolay olan meyvelerdir. Sindirim sistemini zorlamayacak ve alerjik etki sağlamayacak meyvelerin seçimi önemlidir. Doğal şeker kaynağı olan meyveler aynı zamanda açlığı yatıştırmada da etkilidir. Ana öğün değil de ara öğün olarak tercih edilen meyveleri ek gıda döneminde nasıl tüketebiliriz gelin beraber bakalım...

EK GIDA DÖNEMİNDE İLK HANGİ MEYVELER YENEBİLİR?

Bebeklere hangi meyveler verilmeli

Bebeklere hangi meyveler verilmeli

Bebeklerde tüketilecek olan ilk meyveler alerjik reaksiyon göstermeyen ve kolay sindirilen özelliklerde olması gerekir. Ek gıda döneminde ilk meyveler; şeftali, armut veya elma olabilir. Mevsimine özel tüketilecek olan besin her zaman daha sağlıklıdır.

BEBEKLERE MEYVE NASIL VERİLMELİ? EK GIDA DÖNEMİ MEYVE PÜRESİ:

Anneler meyveleri hazırlarken çoğu zaman cam rendede püresini yaparlar. Meyvelerin haşlama ve içine az miktarda tahıl ilave edip püreleştirilmesi halinde sağlıklı tarifler uygulanabilir. Meyveyi her zaman özünden almak daha iyidir. Bu nedenle yalnızca şekerli içecekten ibaret olan meyve suları tercih edilmemelidir.

Meyveler püre halinde posası ile beraber verilmelidir. İlerleyen dönemlerde birkaç meyveye damağı alışan bebek için karışım olarak meyve püreleri de verilebilir. Elma+armut gibi ya da Avokado+muz gibi karışık meyvelerden oluşan püreler...

BEBEĞE MEYVE PÜRESİ NE ZAMAN VERİLİR? MEYVE PÜRESİ HAZIRLANIŞI:

bebeklere meyve nasıl verilmeli

bebeklere meyve nasıl verilmeli

Tercihen sabah öğle arası saat 10.00-10.30 gibi bebeğinize meyve püresi yedirebilirsiniz. Bol suda çok iyi bir şekilde sudan geçirilmiş ve kabukları soyulmuş cam rende de bir dilim meyve püresi ile güne başlayabilirsiniz. Günün ortalarına doğru dilim miktarı artırılır, ortalama 4-5 gün bittikten sonra bebek neredeyse  orta boy bir meyveyi yiyecek hale gelir. Alerjik etkiler görülürse o besin bırakılıp 1-2 ay sonra yeniden denenebilir.

HANGİ MEYVELER BEBEKTE NE YAPABİLİR? MEYVELERİN ETKİLERİ:

ALERJİK REAKSİYON: Çilek, kivi gibi meyveler

MİDEDE YANMA VE GAZ SORUNU: Mandalina ve portakal,

KABIZLIK: MUZ.

Bebekler için elma püresi nasıl yapılır? Besleyici elma püresi tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Bebekler için elma püresi nasıl yapılır? Besleyici elma püresi tarifi
Pandeminin neden olduğu beyin arızası nedir? Beyin arızası nelere yol açar?

İLİŞKİLİ HABER

Pandeminin neden olduğu beyin arızası nedir? Beyin arızası nelere yol açar?

BİR YORUM YAPIN 0