Bebeklerde hidroterapi! Bebek SPA nedir, ne işe yarar? Baby SPA kaç aylıkken kullanılır?

Bebeğin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlayan uygulamalardan biri olan hidroterapiler oldukça rağbet görüyor. Herhangi bir rahatsızlığı yoksa haftada 1 defa da olsa SPA merkezlerine gidilmeleri önerilebilen bebeklerdeki artılarına gelin beraber bakalım. Bebek SPA merkezi nedir, ne işe yarar? Bebeklerde SPA masajı...

Ülkemizde son zamanlarda giderek popülerleşen Bebek SPA merkezleri, kolik ve gaz problemi olan bebeklerde fiziksel terapi vazifesi sağlayarak masaj yapılan yerlerdir. Güvenli bağlanma döneminin gerçekleştiği ilk aylarda bebeğin anneye olan duyguları güçlenir ve kendisini daha fazla güvende hisseder. Geçmiş dönemlerde herhangi bir rahatsızlığı olan kimseler hem suyun şifa verici gücünden yararlanmak hem de daha sağlıklı bir yaşam sürdürmek için rahatlatıcı terapiler görürken şimdi sıra miniklerde! Kas ve motor gelişiminin sağlandığı SPA merkezlerinde, bebeklere özel olarak tasarlanan mini jakuzilerde profosyonel masaj yapılarak keyifli dakikalar geçirilir. Ayrıca sudan korktuğu için büyük bir kargaşaya dönüşen banyo saatlerinde hem anne babaların hem de bebeğin işini kolaylaştıran bu uygulama sayesinde bebekler suya alışıyor ve banyo zamanı çile halinden çıkıp oyuna dönüşüyor. Bebekler için bir hayli keyifli bir aktivite olan Bebek SPA ile ilgili merak edilenleri ise sizler için derlemeye çalıştık. İşte Baby SPA...

BEBEK SPA NE İŞE YARAR, BEBEK SPANIN FAYDALARI:

Bebek SPA ne işe yarar

Bebek SPA ne işe yarar

Bebek SPA merkezine getirilen bebekler ilk olarak kendilerine uygun olan ölçeklerdeki hidroterapi havuzlarına alınıyor. Kas ve motor gelişimini kuvvetlendiren hareketlerin uygulanmasıyla beraber profosyonel kişiler tarafından masajla gevşeme sağlanıyor. Suyun sakinleştirici özelliğinden yararlanılarak anne ile bebeğin sosyallemesine imkan veriliyor.

Sık bir şekilde kolik sancısı görülen bebeklerde düzenli uygulanan bu masaj sayesinde ağrılar olabildiğince aza indiriliyor.

BEBEK SPA KAÇ AYLIKKEN KULLANILIR?

Bebek SPA nedir

Bebek SPA nedir

Baby SPA'nın yani Bebek SPA merkezlerine gidilebilmesi için bebeklerin göbek bağının düşmesinden sonrası öneriliyor. Ancak bebeğin şikayet durumuna göre bu zaman aralığını belirleyecek en doğru kişi doktorudur.

BABY SPA NASIL UYGULANIR? BEBEK SPASININ YAPILIŞ AŞAMALARI:

Bebeklerin gelişim ayına uygun mayo bezi giydirildikten sonra özel can simitleri ile jakuziye giriş sağlanır. Hem suya alışmaları hem de hareketlerini keşfedebilmeleri için ortalama 5 dakika bebekler kendi hallerine bırakılır.

Daha sonra jakuzi kademeli olarak çalışır duru su ile iyice arındırıp masaj kabinine geçtikten sonra bebeklere özel ürünlerle profesyonel masaj uygulaması yapılır.

BİR YORUM YAPIN 0