Bebeklerde vajina yapışıklığı nedir? (Labial Füzyon) vajina yapışıklığı belirtileri ve tedavisi

İlk altı aydan sonra kız bebeklerde ve ergenlik dönemindeki genç kızlarda rastlanan vajinal yapışıklık, çoğu kişiye kaygılar verebilmektedir. Peki vajinal yapışıklık bebeklerde ne zaman geçer? Vajinal yapışıklık belirtisi ve tedavisi...

Küçük kız çocuklarının cinsel organlarında 'küçük dudak' olarak tabir edilen ve her iki yan taraftaki yapıların birbirlerine yapışık olması hatta idrar çıkış deliğini ince doku ile kapatması tıp dilinde Labial Füzyon olarak geçer. Doğumdan sonraki ilk altı ayda oluşan bu yapışma zamanla bölgede tahrişe ya da kurumaya sebebiyet verebilmektedir. Ayrıca genital bölge temizliğini yaparken aşırı hassas davranmaya bağlı gelişebilen mikrotravmalar, kullanılan alt bezi ya da cilde temas eden kimyasal maddeler birtakım enfeksiyonlara bağlı olarak yapışıklığa zemin oluşturabilir. Nadiren ergenlik dönemindeki genç kızlarda da rastlanabilen dudak yapışıklığı ağrı ya da sızı vermediği için kolay kolay kendini belli etmez. Kız bebeklerde ve ergenlik çağındaki genç kızlarda görülebilen vajinal yapışıklık ile ilgili merak edilenleri sizler için haberimizde derledik. Peki bebeklerde vajinal yapışıklık ne zaman geçer? Genital bölgede dudak yapışıklığı nedenleri ve tedavisi...

BEBEKLERDE VAJİNA YAPIŞIKLIĞI NEDENLERİ VE TEDAVİSİ!

Bebeklerde vajina yapışıklığı belirtileri

Bebeklerde vajina yapışıklığı belirtileri

Temizlemek maksadıyla  gösterilen aşırı sürtünme hareketi, östrojen yetersizliği, idrar yolu enfeksiyonu, mantar enfeksiyonu ve ıslak mendili kullanımları gibi başlıca bazı etkenler Genital dudak yapışıklığına zemin hazırlayabilmektedir.

Vajina yapışıklığının seyrek görülen olumsuz etkilerinden birisi de idrar yolları iltihabıdır. Bu gibi durumlarda östrojen içerikli kremler 2-8 hafta arası süreyle günlük 2 defa yapışkan yerlere sürülür. Çoğu kimsede iki üç hafta içinde yapışıklıklar açılmaya başlar.

İleri derecedeki Labial füzyon yapışıklıkları genel anestezi altında açılabilir. Müdahale sonrasındaki iyileşme sürecinde birkaç hafta küçük dudaklar iki yana açılarak bölgeye östrojen ya da vazelin krem sürülmelidir.

Mastit (Meme iltihabı) nedir? Emzirme döneminde Mastit belirtileri ve tedavisi

İLİŞKİLİ HABER

Mastit (Meme iltihabı) nedir? Emzirme döneminde Mastit belirtileri ve tedavisi

BİR YORUM YAPIN 0