Bebeklerde fitil nasıl kullanılır? Kabızlıkta fitil ve zeytinyağı kullanımı

Bebeklerde ateş ve kabızlık gibi hastalıklar çoğu zaman uğraştırıcı olabilmektedir. Bu durumlarda en sık başvurulan yöntemlerden biri genelde fitil kullanımı olmaktadır. Kolay çözüm sağladığı için birçok ebeveyn tarafından tercih edilen fitilin nasıl kullanıldığı için anne babalar tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Peki bebeklerde fitil nasıl kullanılır? Kabızlık ve ateş için fitil ve zeytinyağı kullanımı

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Gündelik yaşantı içerisinde genelde kabız olan bebeklerde annelerin uyguladıkları ilk yöntem fitil olmaktadır. Oysaki bebeklerdeki kabızlık durumunun geçmesi için uygulanabilecek ilk tedavi seçeneği fitil olmamalıdır. Çünkü bebeklerde fitil kullanımı ne yazık ki bazı riskleri beraberinde getirebilmektedir. Özellikle de prematüre doğumda yani vaktinden erken doğan bebeklerde fitil kalbin yavaşlamasına ve solunumun durmasına yol açabilir. Bebeklere fitil verirken bunu sert hareketlerle uygulamak anüs çatlaklığına neden olabileceğinden dolayı bu esnada bebek büyük bir ağrı hissedebilir ve kakasını yapamaz duruma gelebilir.

Bebeklerde fitil kullanımı

Bebeklerde fitil kullanımı

  • Direkt olarak bebeğe fitil uygulamak yerine etkili bir masaj yapılabilir ya da beslenme düzeninde değişikliklere gidilebilir.
     
  • Eğer tüm bitkisel yöntemler denenmişse ve buna rağmen düzelme görülmemişse doktordan onay alarak mecburi fitil kullanımına gidilebilir. 

BEBEKLERE FİTİL NEDEN VERİLİR? KABIZ BEBEĞE FİTİL NASIL VERİLİR?

Bebeklerde fitil nasıl kullanılır

Bebeklerde fitil nasıl kullanılır

Ağızdan şurup içmeyi reddeden ateşli bebeklerde ya da kabızlığın geçmesi  için dışkıyı yumuşatmak amacıyla verilen fitilde amaç bebeği rahatlatmaktır. Fitil şeklindeki ilaçlar kana karışarak kısa zamanda etkisini gösterme özelliğine sahiptir. Oldukça hassas ve narin yapıda olan anüs bölgesi kesinlikle zorlanmamalıdır.

KABIZLIK İÇİN ZEYTİNYAĞI

Fitil vermeden önce krem ya da zeytinyağı sürüp yumuşatıldıktan sonra bacakları dikkatlice kaldırıp fitil yavaşça ileri itilmelidir. Fitilin geri çıkmaması için yine nazikçe poposunun iki yanında bastırılarak fitilin geri çıkması engellenmelidir. Doktor onayıyla 4-6 saatte bir kabızlık fitili kullanılabilmektedir.

Bebeklere zeytinyağı içirilir mi? Kabızlık için bebeklerde zeytinyağı nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERBebeklere zeytinyağı içirilir mi? Kabızlık için bebeklerde zeytinyağı nasıl kullanılır?

KABIZ OLAN BEBEĞE MASAJ NASIL YAPILIR?

Bebekleri yatıştırma ve sakinleştirmede etkili olan masaj yöntemini sizde bebeğinizde uygulayabilir ve aynı zamanda kabızlık sorunu çözebilirsiniz. Avuç içlerinizi ısıtıp bebeğinizin karnına koyun ve yarım ay şekli vererek hareket ettirin. Bu işlem yavaşlayan bağırsak hareketlerini arttırarak kabızlığın önüne geçecektir.

Kabız için bebeklere masaj nasıl yapılır

Kabız için bebeklere masaj nasıl yapılır

Diyette balık ne kadar tüketilmeli? Balık diyeti nedir? Somon diyeti ile şok zayıflama

İLİŞKİLİ HABER

Diyette balık ne kadar tüketilmeli? Balık diyeti nedir? Somon diyeti ile şok zayıflama

BİR YORUM YAPIN 1

Beritan can 2 yıl önce

Bebegim daha dört aylik bile değil ve piramature dogdu cok sk kabiz oluyo ve fitilsiz cikmiyo cok fazla ikiniyo ağrısı cok oluyo ne yapmaliyim