Pirinç unu muhallebisi bebeklere zararlı mı? Pirinç unu maması yaparken...

6 aylık dönemden sonra bebeklerde tüketilebilen pirinç unlu muhallebilerin bebekteki etkilerini sizler için araştırdık. Peki hemen hemen her annenin yaptığı pirinç unu mamaları bebekte zararlı mı? İşte cevabı:

Annelerin ek gıda dönemindeki bebeklerine kolay pişirilmesi nedeniyle en sık tercih ettiği muhallebilerden biri olan pirinç unlu mama, karbonhidrat yüklü bir alternatiftir. İçerisine az miktarda pirinç ununun eklenmesiyle yapılan bu muhallebi çoğu bebek tarafından sevilerek tüketilmektedir. 6. aydan sonra tüketilebilen pirinç unlu bebek muhallebisinin yapılışı için haberin devamını okuyabilirsiniz..

  • Sadece sütle olduğu gibi sade olarak da pişirilebilen muhallebilere nazaran muzlu, irmikli, anne sütlü, pekmezli, bisküvili, devam mamalı ve meyveli muhallebiler de alternatif seçeneklerdir. 
     
  • Bebek beslenmesinde ilk altı ay sadece anne sütü tercih edilmelidir.

 

BEBEKLER İÇİN PİRİNÇ UNU MAMA TARİFİ:

Malzemeler:

Bebek muhallebisi
2 çorba kaşığı tam pirinç unu
2/3 su bardağı su
1/3 su bardağı anne sütü veya hazırlanmış formül mama

Hazırlanışı:

Oda sıcaklığındaki pirinç unuyla beraber temiz bir kaba koyun. Orta ısıdaki ateşte karıştırarak pişirin. Fokurdamaya başlayınca altını kısıp 5-8 dakika daha pişirin.
Ocağın altını kapattıktan sonra anne sütü veya su ile hazırladığınız formül sütü karışıma ilave ederek güzelce yedirin.

Bebeklere pirinç unu ne zaman verilmeli, kilo aldırır mı? Pirinç ununun zararlarıİLİŞKİLİ HABERBebeklere pirinç unu ne zaman verilmeli, kilo aldırır mı? Pirinç ununun zararları

PİRİNÇ UNU MAMASI BEBEĞE YARARLI MI ZARARLI MI?

Ek gıda dönemindeki bebeklere özel olarak üretilen mama çeşitleri ile çoğu zaman karıştırılan pirinç unu maması, geçmişten günümüze kadar uzanan ve en sık kullanılan mama türlerinden biridir. Pirincin öğütülüp toz oluşması ile elde edilen pirinç unu besleyici değeri olmamasına rağmen zayıf bebeklerde kilo aldırmak için tüketilebilen alternatiflerdir. Karbonhidrat ağırlıklı olması nedeniyle kiloya birebir etki eden pirinç unu mamasının içindeki zararlı durumlar da şunlardır:

- Çok fazla miktarda arsenik içermesi.

- Pirincin un oluncaya kadar zararlı işlemlerden geçmesi.

- Pirincin yetişkinlerde bile kullanımının önerilmemesi.

PİRİNÇ UNU MAMASI YAPACAKSANIZ...

Tüm bunlara rağmen pirinç unu maması yapacaksanız bebeğinizin sağlığını düşünerek bazı özelliklere dikkat etmelisiniz. Pirinç unu hazırlarken mamanın devam sütü içermesi gerekmektedir. Tahıl çeşitleri ile mamaya zenginlik katılmalıdır. 1 yaşından küçük bebeğe yapacaksanız asla süt kullanımında inek sütün tercih etmemelisiniz.

Muzlu bebek muhallebisi tarifi! Muz bebeklerde kilo aldırır mı, kabızlık yapar mı?

İLİŞKİLİ HABER

Muzlu bebek muhallebisi tarifi! Muz bebeklerde kilo aldırır mı, kabızlık yapar mı?

BİR YORUM YAPIN 0