Bebeklere inek sütü mü keçi sütü mü? Bebeklere hangi süt içirilmeli?

Günümüzde anneler arasında sıklıkla tartışma konusu haline gelen keçi sütünün mü yoksa inek sütünün mü faydalı olduğu kafa karıştırabilmektedir. Peki bebeklere inek sütü mü yoksa keçi sütü mü içirilmeli? İnek sütü ile keçi sütünün farkları....

İlk 6 aylık dönemden sonra anne sütü, bebeğin vücudunun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri tek seferde karşılayamaz. Bu nedenle bebek beslenmesinde ay gelişimine göre tamamlayıcı besinlere ihtiyaç duyularak bazı gıda takviyelerine başlanır. Takviyeler konusunda çiçeği burnunda taze annelerin kafasının en çok karıştığı konulardan birisi de süt tüketimi ile alakalıdır. Anne sütüne alternatif görmemekle beraber bebeğinde süt alerjisi olan kimselerin inek sütü mü yoksa keçi sütü mü tüketmeleri gerektiğini doğru bilmek önemlidir. Peki bebeğin yaş ve sağlığına uygun süt  hangisi?

Süt alerjisi nedir? Bebeklerde süt alerjisi ne zaman geçer? İnek sütü alerjisi...İLİŞKİLİ HABERSüt alerjisi nedir? Bebeklerde süt alerjisi ne zaman geçer? İnek sütü alerjisi...

İNEK SÜTÜ MÜ KEÇİ SÜTÜ MÜ?

İçerisinde zengin miktarda mineral ve protein barındıran inek sütü, 1 yaşına gelmeyen bebeklerin böbreklerinde birtakım problemlere sebep olabilir. Henüz gelişim çağında olan bebeklerin böbrekleri için uygun olmayan inek sütü, anne sütünün içindeki Omega-3 yağ asidi DHA ve prebiyotikleri de bulunmaz. Buradaki DHA bebeklerde beyin gelişimi için oldukça kritiktir.

Anne sütü eksikliği yaşıyorsanız doktorunuzun önerisiyle prebiyotik bileşenler ve DHA içerikli devam sütünü bebeğinize içirerek gelişimini destekleyebilirsiniz. İnsan yavrusunun büyüme hızına daha yakın olduğu bilinen keçi sütü ise bu yönüyle kafa karıştırabilmektedir. Peki keçi sütü ile inek sütünde ne gibi farklar var?

KEÇİ SÜTÜ İLE İNEK SÜTÜNÜN FARKLARI:

Keçi sütü, inek sütüne göre kalsiyum, B6 vitamini, A vitamini, selenyum ve niasin bakımından daha zengindir.

Keçi sütünün sindirimi inek sütüne göre daha kolaydır.

İnek sütü, keçi sütüne göre 5 kat daha çok vitamin, B12 ve 10 kat daha fazla folikasit içerir.

Sadece keçi sütü içen çocuklarda B12 ve folikasit eksikliği görülebilir.

İnek sütü proteinlerine karşı alerji gelişmişse inek sütü yerine keçi sütü önerilebilir. Ancak alerjiye sebep olan protein keçi sütünde de mevcuttur. Bu nedenle keçi sütü, bu proteine alerjisi olan kişilere bir alternatif olamaz.

Keçi sütünün inek sütüne göre laktoz miktarı daha azdır.

Beynin yaşlanmasını hızlandıran besinler nelerdir? Bu besinlerden uzak durun

İLİŞKİLİ HABER

Beynin yaşlanmasını hızlandıran besinler nelerdir? Bu besinlerden uzak durun

BİR YORUM YAPIN 0