Zeytinyağının bebeklere faydaları nelerdir? 6 aydan sonra bebeklere neden zeytinyağı verilir?

Doğadaki en güçlü besinlerden biri olan zeytinyağını uzmanlar özellikle anne sütünden kesilen bebekler için önerir. Ek gıdaya geçildiğinde bebeklerin sindirim sistemi gelişmeye başlar. Bu sürede uzmanlar günde bir kaşık mutlaka zeytinyağı içilmesini tavsiye eder. Zeytinyağının bebeklere faydaları nelerdir? 6 aydan sonra bebeklere neden zeytinyağı verilir?

Anne sütünden kesildikten sonra bebeklerin sindirim sistemlerinde hareketlenme görülür. Uzun süre sıvı tüketimine alışan sindirim sistemi aniden maruz kaldığı katı gıdalar nedeniyle fonksiyonel olarak nasıl hareket etmesini sağlarken ek bir desteğe ihtiyaç duyar. Uzmanlar bu sürede ek gıdayı her ne kadar püre verilmesi taraftarı da olsa sindirim sisteminin gelişmesi için katı gıdalarda tüketilmesi tavsiye edilir. Katı gıdalar özellikle gelişim için önemlidir. Bunu sağlarken sindirim sistemindeki organların yumuşaması gerekiyor. 

zeytinyağı bebeklerin bağırsaklarını çalıştırır

zeytinyağı bebeklerin bağırsaklarını çalıştırır

Bebeklere zeytinyağı içirilir mi? Kabızlık için bebeklerde zeytinyağı nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERBebeklere zeytinyağı içirilir mi? Kabızlık için bebeklerde zeytinyağı nasıl kullanılır?

6 AYDAN SONRA BEBEKLERE NEDEN ZEYTİNYAĞI VERİLİR?

6 aydan sonra ek gıdaya geçen bebeklerin anne sütünden aldıkları besinlerin aynısını alması için zeytinyağı olmazsa olmaz bir besindir. Zeytinyağı ağız içinden yemek borusuna ve yemek borusundan bağırsaklara kadar tüm organların çalışmasını sağlar. Bu sayede ek gıdaya geçildiğinde tüketilen katı besinlerin organların fonksiyonlarına zarar vermeden çalışması için günde bir kaşık zeytinyağı verilir. Uzmanlar bunu genellikle sabah aç karna verilmesini tavsiye eder.

zeytinyağı bebeklerin sindirim sistemini çalıştırır

zeytinyağı bebeklerin sindirim sistemini çalıştırır

ZEYTİNYAĞININ BEBEKLERE FAYDALARI NELERDİR?

  • Zeytinyağı bebeklik döneminde yenilenen ve hızla iyileştirilen hücrelerin daha sağlıklı olmasını sağlar. 
     
  • Ek gıdaya geçildiğinde artan kabızlık için bebeğe hem içirilir hem de makat deliğine sürülerek gelen dışkının zarar vermesi engellenir. Çünkü bebeklikte zorlayarak dışkı yapan kişilerin ileri yaşlarda basur gibi durumlar yaşama olasılığı yüksektir. 
     
  • Bebeklere haftada bir tüm ciltlerine zeytinyağı sürüldüğünde ciltleri ergenlik ya da hormonlarının etkilerinin artığı dönemde hasar vermesi engellenir. Örneğin aşırı kuruma ve yağlanmanın önüne geçer. Cildin dermis tabakasını yeniler.
     
  • Çok güçlü bir antioksidan olduğundan virüs ve bakterilere karşı hassas olan bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirir.
     
  • Zeytinyağı sinir sistemindeki hücreleri güçlendirdiğinden beyin fonksiyonlarının daha sağlıklı çalışmasını desteklediğinden bebeklerin algı ve hafızalarını artırır. 

BİR YORUM YAPIN 2

Ebru.C 1 yıl önce

bende püre ve çorbalarda kullanmaya başladım mazınköy den alıyorum öneririm

Toplam 2 beğeni

hatice 1 yıl önce

bebeğime doktor tavsiyesi üzerine 1 yaşına geldiğinde bebek zeytinyağı kullanmaya başladım çok faydasını gördük gerçekten özellikle sindirim ve bağırsak rahatsızlığı için