Bebek zekasını geliştiren aktiviteler

Bebekler oyunlarla kavramları öğrenir ve hem duygularını hem de psiko-motor dediğimiz beynin beceri kabiliyetine fayda sağlar. Renklerle nesnelerin ilişkisini ve mantık çıkarımları yapmayı öğrenir. Pedagoglar tarafından önerilen bebeğinizin zekasını geliştirmeye yaran aktiviteler.

Bebekler dünyaya geldikleri andan itibaren dünyayı anlamlandırmaya çalışırlar. Bu bağlamda anne ve babanın çok dikkatli olması ve sürekli eğitim veriyor olması çok önemlidir. Çünkü dünyaya gelen bebek yaşamına devam edebilmek için sürekli bir kamera kaydı gibi ebeveynlerine odaklanacaktır. 

Pedagoglar, bebeğin dünyayı keşfetmesine ve psiko-motor becerilerinin artmasına yarayan, kolay ve eğlenceli 3 aktiviteyi açıkladı. Bu etkinliklerle soyut ve somut arasındaki farkı ve nesneler arasındaki ilişkiyi kavrama gibi zekayı iyileştiren ve olduğundan daha hızlı geliştiren etkinlikler sıralanmıştır. Siz de çocuğunuzun gelişimini sıkıntısız yaşaması ve zekasının gelişmesi için bu aktivitelere hemen başlayın.

bebeğin zekasını geliştiren aktiviteler

bebeğin zekasını geliştiren aktiviteler

ŞEKİLLERİ VE RENKLERİ TANIMA (BLOK KUTUSU)

MALZEMELER

Kapaklı ayakkabı kutusu

tahta bloklar (geometrik şekilli)

kalem

makas

Şekillerle oynamak bebeğinizi matematiğe hazırken ayrıca tutma ve kavrama, ayıklama becerisini de destekleyecektir. Eşleştirme, boyut ve şekil ayrımı, görsel ayrım gibi farkındalıklara erişebilmektedir.

NASIL YAPILIR?

Blokları teker teker kutunun üzerine koyun, kenarlarını kalemle çizin ve makas yardımıyla şekilleri çıkarın. Bebeğinizle birlikte blokları deliklerden geçirerek eğlenin. Tekrar tekrar yapın. Bebeğinizin blok kutusunu keşfetmesine izin verin. Zamanla hangi bloğun hangi delikten geçebileceğini öğrenecektir.

bebeklerde zeka geliştirici aktiviteler

bebeklerde zeka geliştirici aktiviteler

GÖRSEL ALGI ARTIMI (RENK KARIŞIMI)

MALZEMELER

Gıda boyası (sarı, kırmızı, mavi)
İki kap su

Bu etkinlikle bebekte bir konsept gelişimi sağlanır. Kavrama, dokunma ve renk ayrımları için önemli bir farkındalık etkinliğidir.

NASIL YAPILIR?

Bu renk aktivitesiyle keyifli vakit geçiren bebeğinizi izleyin. Bebeğinizin kaplardan birindeki suya beyaz boyayı sıkmasını sağlayın ve “beyaz” deyin. Bebeğinizden mor boyayı alıp aynı kaba sıkmasını isteyin ve bu sefer de “mor” deyin. Şimdi de yeni rengin adını söyleyin: “pembe”. Sonrasında diğer kabı kullanın, sarı ve mavi ile yeşil rengi elde edin.

bebeklerin zekasını geliştiren aktiviteler

bebeklerin zekasını geliştiren aktiviteler

DİL VE KELİME DAĞARCIĞI GELİŞİMİ

MALZEMELER

Çıkartmalar

Bu etkinlik bebeğin vücut farkındalığı, dil gelişimi ve görsel ayrım yapabilme yetisini kazandırır.

NASIL YAPILIR?

Gözlerinizin üzerine, alnınıza, burnunuza, kulaklarınıza, omuzlarınıza, dizlerinize ve tüm ayak parmaklarınıza renkli çıkartmalar yapıştırın. Aynılarını bebeğinize de yapın. Sonrasında çıkartma yapıştırdığınız yerlere tek tek dokunun, dokundukça isimlerini söyleyin.

"Çağrı: İslamiyet'in Doğuşu" 45 yılın ardından sinemalarda gösterime girdi!

İLİŞKİLİ HABER

"Çağrı: İslamiyet'in Doğuşu" 45 yılın ardından sinemalarda gösterime girdi!

BİR YORUM YAPIN 0