2022'nin en iyi pişik kremleri nelerdir? Pişiği en çabuk ne geçirir?

Ebeveynler, bebeklerinin en iyi şekilde rahat etmesini ve huzur bulmasını ister. Ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışan ebeveynlerin en sıkıntılı olduğu durumlardan biri de bebekleri huysuz eden pişik problemleridir. Pişik, bez bölgesinin kırmızı ve tahriş olmuş görüntüsü bebekler için acı vericidir. Peki pişiği en çabuk ne geçirir? 2022'nin en iyi pişik kremleri nelerdir?

Anne ve babaların en canını sıkan durumlardan biri de bebeklerinin huysuz ve acı içerisinde olmasıdır. Pişik problemi bebeklerin canını yakan, bez bölgesinde oluşan kızarıkların iğne batmasına benzer acısıyla oluşan cilt hastalığıdır. Pişik temelde cildin uzun süre ıslak kalmasına bağlı olarak ikincil enfeksiyonların gelişmesiyle oluştuğu için gelişiminde idrar, dışkı, ter gibi vücut sıvıları ile birlikte bölgenin hava almaması, bebek bezi veya kıyafetle sıkı temas etmesi söz konusudur. Bakılmadığında dikkat edilmediğinde ilerleyerek açık yaralara ve iltihaplanmalara bile yol açabilmektir. Böyle bir durumda doktora gidilmesi gerekir, ancak ciddi olmayan pişik problemleri kolaylıkla kontrol altına alınabilmektedir. Bu süreçte bakım ve temizlik hayatınızdan ayrılmaz ikili olması şarttır.

Bebeklerde pişik nasıl geçer? Pişiğe iyi gelen doğal yöntemlerİLİŞKİLİ HABERBebeklerde pişik nasıl geçer? Pişiğe iyi gelen doğal yöntemler

bebek pişiği

bebek pişiği

PİŞİĞİ EN ÇABUK NE GEÇİRİR? NASIL GEÇER?

Bez kullanımı ve belli başlı bölge temizliği ve bakımıyla pişiğin önüne geçilebilmektedir. Bebeğin altını pisletmesi durumunda hemen temizlenmesi, bol su ile alkolsüz ürünler kullanılması gerekir. En önemli madde ise kuru tutulmasıdır. Temiz bez takılırken fazla sıkı sıkıya bağlanması, cildin hava alması da önemli unsurlardan biridir. Bu konuda en yardımcı olan bebek pudraları, pişik önleyici kremler annelerin favori ürünleri arasında yerini alıyor. 

anne bebek

anne bebek

2022'NİN EN İYİ PİŞİK KREMLERİ

Piyasada çok fazla pişik kremi olması karar vermeniz açısından kafa karışıklığına neden olabilir. Bebeğinizin cilt yapısı pişik kremi seçme konusunda size fikir verecektir. Bazı bebeklerin ciltleri çok hassas bir yapıya sahip olabilir. Bu, hassas cilde sahip olan bebekler için üretilmiş olan pişik kremlerini tercih etmeniz gerektiğini gösterir. Seçim yaparken markadan ziyade en çok dikkate almanız gereken şey pişik kreminin içeriğinde bulunan maddelerdir. Uzak durmanız gereken bazı pişik kremlerinin içeriğinde; parabenler, ftalatlar, yapay mum ve boyalar, kokular bulunabilir. Ayrıca bebeğinizin cilt sağlığı çok önemli olduğundan, bilindik markalara yönelmeniz ve kaliteden ödün vermemeniz gerekmektedir. Annelerin en çok kullanmaktan memnun kaldıkları 2022'nin en iyi pişik kremlerini sizler için derledik...

2022 YILININ EN İYİ PİŞİK KREMLERİ

Marka / Model Puan  Fiyat

MUSTELA Pişik Kremi

10/10 75 TL

BADGER Bebek Bezi Kremi

10/10 250 TL

BURT BEES Baby Diaper Ointment Pişik Kremi

10/10  250 TL

BEPANTHOL Baby Pişik Önleyici Krem

 7/10  85 TL

DESİTİN Hızlı Koruma Pişik Kremi

8/10 45 TL

PENATEN Pişik Kremi

   7/10   85 TL

NİVEA Baby Pişik Krem

6/10 40 TL

UNİ Baby Pişik Kremi

4/10 30 TL

HAMETOL Baby Pişik Kremi

3/10 35 TL

SUDOCREM Bebek Bakım Kremi

8/10   35 TL

BÜBCHEN Pişik Önleyici Bariyer Krem

 
4/10 70 TL

SEBAMED Pişik Önleyici Krem

8/10  50 TL
Bebek anne sütünden nasıl kesilir? Anne sütünden keserken karşılaşılan zorluklar nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Bebek anne sütünden nasıl kesilir? Anne sütünden keserken karşılaşılan zorluklar nelerdir?
2022'nin en iyi bebek güneş kremleri! Bebekler için güneş kremi kaç faktör olmalı?

İLİŞKİLİ HABER

2022'nin en iyi bebek güneş kremleri! Bebekler için güneş kremi kaç faktör olmalı?

BİR YORUM YAPIN 0