Ağlayan bebeği 5 dakikada sakinleştirme yöntemi!

Bilim insanları uzun zamandır üzerinde çalıştıkları ağlayan bebeği sakinleştirmenin net bir yolu olduğunu ortaya koydu. Yapılan araştırmalara göre 5 dakikalık bir yürüyüşe çıkmak bebekleri sakinleştiriyor.

Ağlayan bebeklerin tüm ebeveynlerin korkulu rüyasıdır. Özellikle gece saatlerinde tutan ağlama krizi, ev halkının da uyku düzenini bozmaktadır. Ağrıca ağlarken katılan ve moraran çocuklar ise ebeveynlerini büyük korku yaşatır. Bu konu üzerinde İngiltere'de yapılan bir araştırma sonucu ağlayan bebeğin sakinleştirilmesinin net bir yolu olduğunu iddia etti.

ağlayan bebek

ağlayan bebek

BEBEKLE YÜRÜYÜŞ SAKİNLEŞTİRİYOR

İngiltere'de yapılan araştırmaya göre 21 bebek üzerinde etkili yürüyüşün, bebekleri sakinleştirdiği ortaya konuldu. Bebeklerin tepkilerini "yürüyen anneleri tarafından tutulmak, oturan anneleri tarafından tutulmak, hareketsiz beşikte yatmak ve sallanan beşikte yatmak" üzere dört koşul altında karşılaştırıldı.

ağlayan bebek

ağlayan bebek

KUCAKTA OLAN BEBEK SAKİNLEŞİYOR

Yürüyen anne tarafından tutulan ağlayan bebeğin 30 saniye içerisinde sakinleştiği ve kalp atışlarının yavaşladığı kanıtlandı. 5 dakikalık ağlayan bebeğin anne kucağındaki yolculuğunda ise bebeğin ağlamasının durduğu ve neredeyse yarıya uykuya daldığı görüldü. 

uyuyan bebek ve annesi

uyuyan bebek ve annesi

BEŞİK AYNI SONUCU VERMİYOR

Benzer sakinleştirici etki, bebekler sallanan bir beşiğe yerleştirildiğinde meydana geldi ancak anne bebeği otururken tuttuğunda veya bebeği hareketsiz bir beşiğe koyduğunda aynı sonuç elde edilemedi. Araştırmanın devamında annelere ağlayan bebeklerini kucaklarında tutmaları ve onlarla beş dakika yürüdükten sonra, bebeklerini yatağa koymadan önce 5 ile 8 dakika arasında tutmaya devam etmeleri gerektiğini bildirildi. Sonuç, ağlaması duran uyuyan huzurlu bebekler...

BİR YORUM YAPIN 0