Bebeklere nar kaçıncı ayda verilir? Nar bebeğe gaz yapar mı? Narın faydaları nelerdir?

Amerikan Pediatri Akademisi, bebeklere ilk 6 ay anne sütü vermeyi, 6 ay sonra da sınırlı miktarda meyve suyu vermeyi tavsiye ediyor. Bu bilgiyle kış mevsimi yaklaşırken, bebeklere nar vermek konusunda endişeli olan ebeveynler için araştırdık. Bebeklere nar kaçıncı ayda verilir? Nar bebeğe gaz yapar mı? Narın faydaları nelerdir? Nar suyu bebeklere verilir mi?

Özellikle bebekler dünyaya gözünü açtıktan sonra ilk 6 ay yalnızca anne sütüyle devam etmesi gerektiğini belirten uzmanlar, 6 aydan sonra özellikle 8. aydan itibaren ek gıdalara geçilebileceği belirtildi. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, kış meyveleri de tezgahları süsledi. Bebeğinin her meyve ve sebzenin vitamin ve minerallerinden fayda bulmasını isteyen ebeveynler, uzmanlara danıştı. Narın bebeğe direk verilmesinin nefesine kaçması sonucu uygun olmadığını belirten uzmanlar, narın bebeğe nasıl verilebileceğini açıkladı.

bebeğe nar

bebeğe nar

BEBEKLERE NAR KAÇINCI AYDA VERİLİR?

Bebeklere direk tane yapısıyla nar vermenin uygun olmadığını belirten uzmanlar, daha çok suyunun verilmesini ve nar suyunun da 8 aydan sonra verilmesi gerektiğini açıkladı. 8 aydan sonra başlayan ek gıdayla nar ve kış meyvelerinin suyu da rahatlıkla verilebilmektedir. 

bebeğe nar

bebeğe nar

NAR BEBEĞE GAZ YAPAR MI?

Uzmanlar nar suyunun bebeğin normalde olan gazından daha fazla gaz yapabileceğini ve çıkarılması gerektiğini belirtirken, narın faydalarından da mahrum kalmaması gerektiğini belirtti. Bunu yaparken de miktarı ve ölçeği az tutmak ve olabildiğince içini rahatlatacak gıdalarla devam etmek hem narın faydalarından bebeği mahrum bırakmamaya yarayacaktır, hem de rahatsızlık hissi oluşturmayacaktır.

nar

nar

NARIN FAYDALARI NELERDİR?

Nar, lif ve mineral bakımından oldukça zengin bir meyvedir. İçerisinde bulunan proteinle de kışın en faydalı meyveleri arasında yer alır. Hem gaz ve hazımsızlık yapmasından hem şeker oranının yüksek olmasından kaynaklı tüketiminin kontrollü olması gerektiğinin altını çizen uzmanlar, nörol kusur denilen beyinle alakalı işlevlerde narın beyin hücrelerini desteklediğini ve gelişimini tamamlaması için yardımcı olduğunu belirtti. 

Böbrek ve kalp rahatsızlıklarının da önüne geçtiğini belirten uzmanlar, bebeğe verilen nar suyunun gelişiminin yanında kas sistemini de güçlendirdiği söylenilen bilgiler arasında yer alıyor. Narın içeriğinde birçok antioksidan, folik asit, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, çinko, beta karoten ile B1, B2, B6, C, K vitamini içermektedir.

nar suyu

nar suyu

NAR SUYU BEBEKLERE VERİLİR Mİ?

Nar suyu ilk 6 aydan sonra bebeğe verilmesi uygun olarak görülmüştür. Bunun için narı bebeğe yedirmenin en uygun hali olarak açıklanan nar suyu, bebeğe ölçülü ve dozunda verilmesi kaidesiyle oldukça faydalıdır. 

nar suyu

nar suyu

BEBEĞE NAR SUYU NASIL VERİLİR?

Malzemeler:

  • 1 su bardağı nar
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 çay kaşığı şeker (Doğal olmasını isterseniz şeker koymayın)
  • 1,5 çay kaşığı pekmez

Yapılışı:

Narları blendırdan çekin ve ardından şekeri koyup, iyice eriyene kadar karıştırın. Ardından pekmezi de ekleyip, iyice karıştırın. Biberona alın ve afiyet olsun...

Kısa zamanda borçtan kurtulmak için dua! Rızık duası...

İLİŞKİLİ HABER

Kısa zamanda borçtan kurtulmak için dua! Rızık duası...

BİR YORUM YAPIN 0