Yaz aylarında bebekler ne yemeli? Bebeklerin beslenmesinde nelere dikkat edilmeli?

Anne-babalar bebeklerinin beslenme programını mevsimine göre hazırlaması gerekir. "Havaların ısınmasıyla beraber çabuk bozulabilecek gıdalara karşın bebeklerinizin bol su aldığından emin olun" diyen uzmanlar, 6 ay sonrası ek gıdalar konusunda kritik uyarıda bulundu. Peki yaz aylarında bebekler nasıl beslenmeli? Bebekler yazın neden ishal olur? İşte tüm detaylar...

Her mevsimin beslenme programı farklıdır. Örneğin yaz sebzesi olan domatesin kış aylarında tüketilmesi önerilmez. Lezzeti olmayacağı gibi vitamin açısından da fayda sağlamaz. Bu sebeple yetişkin bireyler bunun farkında olarak meyve ve sebzeleri yaz-kış ayrımını yaparak tüketir. Uzmanlar, bu noktada ebeveynleri uyardı. Bebeklerin beslenme konusunda yaz ve kış ayrımının yapılması gerektiğinin altını çizdi. Bebeklerin bağışıklık sistemleri bir yetişkine göre daha zayıf olduğu için yanlış beslenme ile hemen ishal olabileceklerine dikkat çekti. Uzmanlar bununla beraber ilk 6 aya kadarki süreçte anne sütünün önemine de vurgu yaptı. Bu haberimizde yaz aylarında bebeklerin nasıl beslenmesi gerektiğine uzman görüşü dahilinde değindik.

yaz aylarında bebekler nasıl beslenmeli

yaz aylarında bebekler nasıl beslenmeli

YAZ AYLARINDA BEBEKLER NE YEMELİ?

Mevsiminde tüketilen meyve ve sebzeler, vitamin bakımından zengindir. Yaz aylarında;

  • Kabak
  • Karpuz
  • Kavun
  • Patlıcan
  • Kayısı
  • Şeftali

Bu gibi besinler lif ve su oranı açısında zengin olduğu için tercih edilmesi önerilir. Bunun yanı sıra rafine şeker oranı yüksek meyve suları yerine taze sıkılmış meyve suları tüketilmelidir.

çocuklarınızı mevsimsel meyve ve sebzelere göre besleyin

çocuklarınızı mevsimsel meyve ve sebzelere göre besleyin

NOT: Tatil bölgelerine giderken, yanınıza kapalı ve steril olan kavanoz mamaları kullanmaya özen gösterin.

Anne sütünün özellikleri neler? Anne sütündeki muhteşem keşifİLİŞKİLİ HABERAnne sütünün özellikleri neler? Anne sütündeki muhteşem keşif

YAZ İSHALİNE DİKKAT!

Havaların ısınmasıyla beraber gıdalarda bozulmalar artar ve ishal vakaları çoğalabilir. Bu durumda bebekleri halsizlikten korumak için, yeterince su içtiğinden emin olun. 3,5-10 kg arasındaki bebeklerin sıvı ihtiyacı kilogram başına 100 ml'dir. Ağırlıkları 11 ile 20 kilogram arası çocuklar için ise günlük su ihtiyacı her bir kilogram için 50 ml'dir. Bebeklere özellikle yemekten sonra su verildiğinde, sindirimleri kolaylaşır.

Yaz aylarında özellikle tavuk ve süt ürünlerinin hızlı bir şekilde bozulduğunu unutmayın. Pişmiş besinleri dışarıda bekletmeyin, buzdolabında muhafaza edin. 

Biberon yerine kaşık ve bardak kullanmaya özen gösterin. Biberon ne kadar temizlense de, sıcak havalarda bakteriler üreyebilir. Bebeğin biberonla beslenmesi ağız ve diş gelişimini olumsuz etkileyebilir. 

Yaz gribi nedir? Yaz gribinin belirtileri nelerdir? Yaz gribinden korunmanın yolları...

İLİŞKİLİ HABER

Yaz gribi nedir? Yaz gribinin belirtileri nelerdir? Yaz gribinden korunmanın yolları...
Balkon dekorasyonu nasıl yapılır? Balkon dekorasyonunda aksesuar nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Balkon dekorasyonu nasıl yapılır? Balkon dekorasyonunda aksesuar nasıl kullanılır?

BİR YORUM YAPIN 0