Çocuğunuz dil çıkaramıyorsa dikkat!

Çocuğunuz, konuşmaz bozukluğu yaşıyor, aynı zamanda da dondurma yerken dilini çıkaramıyorsa sıkı bir dudak ve dil bağına sahip olabilir...

Protetik Diş Tedavisi Uzmanı Prof. Dr. Aslıhan Üşümez, diş etini, dudak, dil ve yanak arasında bulunan dokulara bağlayan yumuşak mukozaya, yani "frenulum"a ilişkin aileleri uyardı. 

Ağzı içerisinde bulunan bu bağ dokuların sayısı kişiye göre değişirken, Prof. Dr. Üşümez, "Bebeklerde meme ucunu kavrayamama, emmede zorlanma varsa, bağ dokusunun bulunduğu kısım, aileler tarafından incelenmelidir. İleri yaşlarda bu sorun, dondurma yemekte güçlük olarak da kendini gösterebilir." dedi. 


Diş eti çekilmelerine neden olan dudak bağı, çocukların psikolojilerini de olumsuz yönde etkiliyor. Prof. Dr. Aslıhan Üşümez, bu bozukluğun giderilmesi için, "Özellikle üst ve alt dişlerin arasında konumlanan dudak bağları, bulundukları bölgeden uzaklaştırılmalı, ardından ise ortodontik diş teli tedavisi uygulanmalıdır." dedi ve bu kişilerde uygulanacak diş tellerinin etkili sonuç vermeyeceğiniz belirtti. 

BİR YORUM YAPIN 0