'Duyu Bütünleme' tedavisiyle ailelerin yüzü güldü

Zeytinburnu Belediyesinin düzenlediği 'Duyu bütünleme' terapisi sayesinde çeşitli problemleri olan çocuklar ücretsiz bir şekilde tedavi görüyor.

Otizm, dikkat eksikliği, hiperaktive, öğrenme ve davranış problemi görülen çocuklara ücretsiz 'Duyu bütünleme' terapisi veren Zeytinburnu belediyesi hem çocukların hem de ailelerin tek umudu oldu. 

DİKKAT EKSİKLİĞİNE ERKEN MÜDAHALE

Dikkat eksikliği görülen çocuklara yönelik yerlere basamaklar koyulup çocukların basamakların üzerinden gitmesi ve dikkatlerin bir şeye odaklanması sağlanırken, hareket problemleri yaşayan çocuklar içinse salıncaklar kurulmuş. Anne ve babalar terapi sonrasında çocuklarının gelişimlerinde ilerleme olduğunu görünce sevinçlerini dile getiriyor.

SOSYAL, DUYGUSAL VE BEDENSEL ETKİLEŞİME OLUMLU ETKİ

Çocuklara eğitim veren ve konuyla ilgili bilgi veren fizyoterapist Remziye Akarsu, ''Vücudun etkili şekilde kullanılmasını sağlayan Duyu bütünleme tedavisi uygulanmadan önce her çocuğun hangi duyusunda problem varsa ona göre destek veriyoruz. Bu eğitim ile birlikte çocuğun sosyal, duygusal ve bedensel etkileşimini olumlu etkiliyoruz" dedi.

BİR YORUM YAPIN 0