Toprak yiyen çocuklara dikkat!

Uzmanlar, çocuklarda saç yeme, toprak yeme ile teşhis edilen Pika sendromunun en çok sevgisiz ve güvensiz bir ortamda büyüyen çocuklarda görüldüğünü belirtti.

Çocuk Ergen Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç.Dr. Mine Elagöz Yüksel, Pika Sendromu’nun günlük yaşantı içerisinde anormal algılanan, besin maddeleri olmayan nesneleri yemek istemeleri gibi davranışsal bozuklukların olduğunu ifade etti. 

Pika sendromunun hemen hemen her yaşta görülebileceği gibi en fazla çocuklarda rastladığına değinen Yrd. Doç.Dr. Mine Elagöz Yüksel, “Pika sendromunun görülmesinin başlıca sebepleri; Psikolojik rahatsızlıklar, anne eksikliği, aile reddi, güçsüz ebeveyn-çocuk ilişkisi, aile içi iletişimsizliktir.” dedi.

Ebeveynlerin çocuklarında Pika Sendromu'ndan şüphelendiklerinde vakit kaybetmeden doktora götürmeleri gerektiğini vurgulayan Yüksel,

“Bu sendromu tanımlayacak bir testin olmamasıyla beraber altında yatan psikolojik nedenler iyice araştırılmalı. Araştırma yapıldıktan sonra laboratuvar testleri istenebilir.” dedi.

BİR YORUM YAPIN 0