Çocuklara kaç yaşında akıllı telefon alınmalı? Cep telefonu kullanma yaşı

Küçük yaştaki çocuklarda telefon kullanımına dair ailelerin dikkat etmesi gereken bazı hususları sizler için derledik. Ailelerin çocuklarını merak etmemeleri için onlara cep telefonu almalarının doğru olup olmadığını gelin bir de haberimizin detaylarından bakalım! Peki çocuklara cep telefonu alınmalı mı? Cep telefonu kullanma yaşı...

Gelişen teknoloji dünyasında çocukları teknolojik aletlerden uzak tutmak oldukça zordur. Hele de çocuk okul çağına gelmişse ve arkadaşlarında cep telefonu görmüşse, anne ve babasından isteyeceği ilk hediye cep telefonu olacaktır. Aileler çocuklarını tek başına bir yere göndermek zorunda kaldıkları zaman akıllarının kalmaması ve istedikleri zaman onlara ulaşabilmeleri için telefon almayı cazip görebilir. Ancak bir kere alındığı zaman ardı arkası kesilmeyecek bazı alışkanlıklar çocukların derslerinde başarılı olamama, odaklanamama gibi bazı sorunlara yol açmaktadır. Bir yandan ailelerin işine yarayacak olan ama bir yandan da çocukları teknoloji bağımlısına sokabilecek olan telefonların kullanımı ile ilgili ailelerin bilmesi gerekenler haberin detaylarında! Yeni neslin teknolojik ürünlerin ekranlarını rekor hızla tuşlaması, gözü kapalıyken bile parmaklarıyla dokunmatik ekranı kullanabilmeleri kimseyi şaşırtmıyor. Peki uzmanlar bu konu hakkında ne diyor? Aileler küçük yaşlarda çocuklara telefon vermeli mi? İşte cevabı:

  • 'ARKADAŞIMDA VAR' DİYE ISRAR EDEN ÇOCUĞA NASIL YAKLAŞILMALI?

Arkadaşında olup kendisinde olmadığı için anne-babasına ısrar eden çocuklara karşı uzmanlar önemli tavsiyelerde bulunuyor. Çocuğun yaşının akıllı telefon kullanmaya elverişli olup olmadığı net bir şekilde çocuğa izah edilmeli. Bu esnada aileler sınırlı sürede çocuklarına kendi telefonlarını kullanabileceklerini anlatmalı. Telefon kullanımında bilinçli hareket edilip, kendileri de çocuklarına örnek olmalıdır.

  • ÇOCUKLARA TELEFON NE ZAMAN ALINMALI? ÇOCUKLARDA TELEFON KULLANIMI NASIL OLMALI?

Çocuklara ne zaman telefon alınmalı?

Çocuklara ne zaman telefon alınmalı?

Telefonla sakinleştirilen çocuklar risk altında! İşte çocukları sakinleştirmenin yollarıİLİŞKİLİ HABERTelefonla sakinleştirilen çocuklar risk altında! İşte çocukları sakinleştirmenin yolları

9 yaş ve üzeri çocuklarda telefon kullanımı için interneti olmayan bir cep telefonu en idealdir. Akıllı bir cep telefonu için 11 ya da 12 yaşından sonrasını beklemek en uygunudur. Çocukların cep telefonu numarası gibi kişisel bilgileri, özel resimleri koruyacağı ve İnternette yayınlamayacağına dair söz verilmelidir.

Cep telefonu kullanım süresi ile alakalı çocukla anlaşma yapmak ve bu anlaşmaya uymaya dikkat etmek gerekir. Örneğin "Cep telefonunu yemek sırasında, ödev yaparken ya da uyumaya giderken kullanmayacaksın" denilebilir.

Çocuklara telefon ne zaman alınmalı?

Çocuklara telefon ne zaman alınmalı?

Peki ebeveynler cep telefonu konusunda nelere dikkat etmeli?

1- Anne ve babaların bu konu hakkında özen göstermesi gereken ilk husus, acil bir durum olmadığı müddetçe çocuğa 12 yaşından önce telefon almamalarıdır.

2- Çocuklara telefon alınsa bile kesinlikle okula götürmelerine izin verilmemelidir. Aksi halde çocuk ders esnasında telefonu çıkarıp başka işlerle meşgul olabilir.

3- Çocuğuna telefon alan aileler, internet kullanımı için filtre sistemi düzenlemelidir.

BİR YORUM YAPIN 342

Vatandaş 4 ay önce

Ders yaparken telefon kullanılmamalı diye yazmışlar, artık öğretmenler telefondan atiyor dersi,çocuğumun tele bakmaktan gözü bozuldu, renkli ve yakın temas ışığından

vaylelelleeeeeeee 5 ay önce

kesinlikle 12 yasinda bi çocuga hiç beklemeden telefon alınmalı cocuk kendi sorumluluklarını almaya baslıyor ancak o zmn

Toplam 1 beğeni

İ s m i m y o k 6 ay önce

Bence 11 yaşından sonraki bütün çocujlara(filtre) verilmeli

Toplam 1 beğeni

bABAKE 10 ay önce

13 yaşındayım iphone 11 var

Toplam 2 beğeni

Üzgüngirl 10 ay önce

Ya bizim sınıf 5 ci sınıf herkes okula tel bile getiriyor nokia vs degil realme samsung poco vesaire ama benn....

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun