Prenses sendromu nedir? Tedavisi nasıldır?

Kız çocuklarının izlediği çizgi filmlerden esinlenerek 'prenses' karakterlere özenmesi ve onlar gibi olmaya çalışması aslında bir hastalık belirtisidir.

Prenses sendromu, kendilerini prensesten farksız gören kız çocuklarının yakalandığı bir hastalık türüdür. Bu hastalığa sahip olan çocuklar, kendilerini prenses zannedip onlar gibi davranmaya çalışırlar. Aileleri ise her şeyden çok önem verdikleri biricik çocuklarının daha hassas olabileceğini ve daha çabuk kırılabileceğini düşünerek yumuşak davranırlar.

Ancak, bu çok yanlış bir davranıştır. Çocuk çözebileceği bir sorunla karşılaşsa dahi ailenin gösterdiği koruyucu tutum, çocuğun kendisini çizgi filmlerde gördüğü ya da masallarda dinlediği karakterlerle özdeşleşmesine neden olur.

İstediği olmadığı zaman ağlama krizlerine giren çocuklar, ebeveynlerine zor anlar yaşatabilir. Tüm bunların dışında çocuklarda yaygın olarak görülen belirtilerden birisi de kıyafetlerdeki marka bağımlılığıdır.

Prenses sendromu nasıl tedavi edilir?

Prenses sendromuna yakalanmış bir çocuğa sahip olan ebeveynlerin çocuğuna olan yaklaşım tarzı çok önemlidir. Ailenin ne çok katı ne de çok yumuşak davranmadan normal davranışlar göstermesi, ona diğerlerinden farklı olmadığını yani bir ayrıcalığının olmadığının en belirgin göstergesidir.

Çocuğa aşılanan sorumluluk bilinci, kendi görevini kendisinin yapmasına ve başkalarına iş yaptırmamasına neden olmaktadır. Hayatında gerçekleşen kötü olaylar karşısında her şey toz pembe anlatılmamalı, olaylar usulünce çocuğun yaşına uygun bir şekilde anlatılmalıdır.

Saç düzleştiren tarak nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Saç düzleştiren tarak nasıl kullanılır?
Kadife nasıl kombinlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Kadife nasıl kombinlenir?
Diş macunun bilinmeyen kullanım alanları

İLİŞKİLİ HABER

Diş macunun bilinmeyen kullanım alanları

BİR YORUM YAPIN 0