Oyuncak toplama alışkanlığı nasıl kazandırılır?

Küçük yaşta sorumluluk alan çocuklar, ilerleyen zamanlarda işlerini daha kolay yürütürler. Sizde çocuğunuzu oda toplatmaktan başlatarak sorumluluk kazanmasını sağlayabilirsiniz.

Annelerin en çok şikayet ettikleri durumlardan birisi de çocukları tarafından dağıtılan oyuncakların yerine konulmamasıdır. Çocuklar odanın düzenli durması gerektiğinin önemini kavrayamadıklarından dolayı onlara yardımcı olmak adına sizde evinizde basit kurallar uygulayabilirsiniz.

Mesela her gün uyku vakti gelmeden önce oyuncaklarını toplamasını isteyebilirsiniz ya da hafta içerisinde belirlediğiniz bir günü 'oda toplama günü' ilan edebilirsiniz. Koyduğunuz bu kuralları hiçbir mazeret kabul etmeden uygulanmasını şart koşmalısınız. Böylelikle çocuğunuz kendi sorumluluğunun farkına varacak ve odasını toplamaya başlayacaktır.

Hangi oyuncakların hangi kutuya yerleştirilmesi gerektiğini uygun bir dil ile anlatmalısınız. Eğer çocuğunuz koymuş olduğunuz kurallara uyum sağlamıyorsa, yaş seviyesine uygun bir şekilde küçük cezalar uygulayabilirsiniz. Bu cezalar kesinlikle fiziksel anlamda olmamalıdır. İstediği bir şeyi almamak onun için en büyük ceza olacaktır.

Çocuğunuz odasını topladığında ise ona küçük ödüller vermek, aranızdaki bağın daha da güçlü hale gelmesini sağlayabilir. 

Yüksek topuklu ayakkabı nasıl seçilir?

İLİŞKİLİ HABER

Yüksek topuklu ayakkabı nasıl seçilir?
Adriana Lima'nın formunu koruma sırrı

İLİŞKİLİ HABER

Adriana Lima'nın formunu koruma sırrı
Saç yağlanmasının nedenleri

İLİŞKİLİ HABER

Saç yağlanmasının nedenleri

BİR YORUM YAPIN 0