Çocuklar hangi yaşlarda müzik aleti çalabilir?

Çocuklar enstrüman çalabilir mi? Müzik eğitimini küçük yaşta almanın faydası var mı? Çocuklar kaç yaşına geldiği zaman müzik aleti çalabilir? İşte merak edilen soruların yanıtı...

Okul ve okul öncesi dönemde eğitim veren müzik öğretmenleri, çocukları müziğe olan ilgisini arttırmak ve onunla uğraşması için en ideal yaşın 0-5 yaş arası olduğunu savunuyor.

Bu yaş aralığında verilen düzenli bir eğitim, çocukların tonal ve ritmik farkındalıklarının olumlu yönde gelişmesini sağlar. Böylelikle çocuk ilerleyen dönemlerde enstrüman çalmak isterse ön hazırlığı yapılmış olur.

HANGİ YAŞLARDA MÜZİK ALETLERİ ÇALINABİLİR?

Okul öncesi dönemde vurmalı çalgıların müzik eğitimi konusunda önemli bir rolünün olduğunu söyleyen müzik öğretmenleri, aynı zamanda def ve marakas gibi çeşitli müzik aletlerinin kullanılabileceğini belirtti. Müzik aleti çalmak için önemli bir adım olan temel solfej eğitiminde çocukların el becerisi koordinasyonlarının gelişmiş olmaları  ve parmaklarını rahatlıkla açabilecekleri yaşlara gelmesi önemlidir.

Piyano, keman, flüt tarzındaki müzik aletlerini çalmaya başlamak için çocukların 5-7 yaş aralığına gelmesi gerektiği belirtiliyor. Ayrıca küçük yaşlarda müzik ile haşır neşir olan çocukların diğerlerine nazaran daha sosyal ve becerikli olduğu görülüyor.

Peynirin bozulmaması için nasıl saklanmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Peynirin bozulmaması için nasıl saklanmalı?
Gıda takviyesi nedir? Nerelerde kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Gıda takviyesi nedir? Nerelerde kullanılır?

BİR YORUM YAPIN 0