Gıda takviyesi nedir? Nerelerde kullanılır?

Son zamanlarda gıda takviyesi nedir neden ve nerelerde kullanılır gibi sorular yaygınlaşmaya başladı. Sizler için yaygınlaşan bu soruların yanıtlarını araştırdık. İşte gıda takviyesi hakkına bilmeniz gerekenler...

Vücudumuzun ihtiyacı olan ancak karşılayamadığı ya da bazı çevresel faktörlerden dolayı azalan vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır. Bu durumu gidermek içinde doğada bulunan vitamin ve minerallerden faydalanılır. Vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılama işlemine gıda takviyesi denir. Bazı insanlar bu durum için ilaç kullanır. Ancak uzmanlar ilaçların bir süre sonra vücuttaki sistemlerin işleyişini bozduğundan gıda takviyesinde genellikle besin tüketilmesini önerirler. 

İŞTE ALINMASI GEREKEN GIDA TAKVİYELERİ

- Kemik sağlığını desteklemek için kalsiyuma bolca ihtiyaç vardır. Bu mineral bakımından doğa da en zengin olan besin ise süt ve süt ürünleridir. Bunun yanı sıra ileri yaşlarda görülme ihtimali olan kemik erimesi gibi rahatsızlıkları önlemek için de çinko ve demir oranı yüksek olan ıspanak ve pırasa tüketilmelidir.

- Yaşlanmayı geciktiren en etkili vitamin E'dir. Doğa da E vitamini bakımından zengin olan besinler ise kivi, mango, domates ve çiğ bademdir. Günde tüketeceğiniz 10 tane badem vücudunuzdaki yaşlanmayı meyilli hücreleri azaltarak genç hücrelerin oranını artırır.

- Beyin ve kalp sağlığı içinde omega-3 yağ asitlerini içeren gıdaları en az hafta da iki defa tüketmeliyiz. Omega- 3 yağ asidi bakımından doğa da en zengin besin balıktır. Hem sinir hücrelerini hasara uğramasından korur hem de kan akışını dengeleyerek damar tıkanıklığını önler. 

- Güçlü bir bağışıklık vücudu hemen hemen her hastalıktan korur. Beta karoten, antioksidan ve anti influmar bakımından zengin olan besinler kırmızı ve mor meyveler olarak adlandırılan, çilek, böğürtlen, ahududu gibi meyvelerdir, iki günde bir muhakkak bu meyvelerden tüketilmelidir.

Ayrıca düzenli yürüyüş ve egzersiz yaparak da gıda takviyesinde alınan besinlerin kilo yapmaması engellenebilir. 

Çocuklar hangi yaşlarda müzik aleti çalabilir?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklar hangi yaşlarda müzik aleti çalabilir?
Saçları hacimli göstermenin yolları

İLİŞKİLİ HABER

Saçları hacimli göstermenin yolları
Parmak burkulması tedavisi nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Parmak burkulması tedavisi nasıl yapılır?
Genç görünmek için dikkat edilmesi gereken moda kuralları

İLİŞKİLİ HABER

Genç görünmek için dikkat edilmesi gereken moda kuralları

BİR YORUM YAPIN 0