Parmak burkulması tedavisi nasıl yapılır?

En çok yaşanan burkulma olaylarından biri parmaktır. Sinir uçlarının bulunduğu parmaklar burkulduğunda hastanın yaşam kalitesini düşürür. Peki parmak burkulmasına ne iyi gelir. İşte günlük hayatta sıklıkla yaşanılan parmak burkulmalarına dair bilinmesi gerekenler...

Vücudun en hassas bölgelerinden biri olan parmakların burkulması tehlikeli bir durum değildir. Ancak zamanında gerekli müdahale yapılmadığında zedelenen kaslarda ciddi hasarlar ortaya çıkabilir. Genellikle vakalarda kan akışının durması eklemlerin genişlemesine neden olur. Dayanılmaz acılar çeken hastaya uzmanlar evde uygulanabilecek bazı doğal tedavi yolları sunuyor. 

İŞTE PARMAK BURKULMASINA DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMLERİ

- En yaygın uygulamalardan biri olan tedavi yöntemi soğuk torba kompresidir. Cilde direk temas ettirmeden bir havlu yardımıyla 15 dakika da bir bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

- Parmak burkulmasında önemli ve uygulanması gereken bir diğer yöntemde parmakları yormamak ve sürekli yukarıda tutmak gerekir. Parmak hareket edildiğinde yaralanabilir ya da iltihap oranı artabilir. İstirahat edileceği zamanda burkulan parmaklarınızı yastık yardımı ile yüksekte tutunuz. 

- Zeytin yağı etkili bir diğer yöntemdir. Ağrıyı azaltmanın yanı sıra iltihaplanmayı da önler. Aynı zamanda burkulan yerin sertleşmesini önler. Zeytin yağı ile burkulan bölgeye 5 dakika boyunca masaj yapabilirsiniz.

- Güçlü iltihap söktürücü olan zerdeçalda burkulmalarda uygulanabilir doğal yöntemlerden biridir. 2 su bardağına bir yemek kaşığı toz zerdeçal ekleyin ve 10 dakika kaynatın. Daha sonra tüketirken bir tatlı kaşık bal ekleyip tüketebilirsiniz.

- Epsom tuzu da şişlik ve iltihaplara iyi gelir. Bir kasenin içerisine 2 yemek kaşığı epsom tuzu atın üzerine de ılık su dökün ve burkulan parmağınızı içinde 15 dakika beklettiniz. Bu uygulamayı günde üç defa yapabilirsiniz.

Gıda takviyesi nedir? Nerelerde kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Gıda takviyesi nedir? Nerelerde kullanılır?

BİR YORUM YAPIN 0