Çocuklarda karaciğer yağlanması belirtileri ve tedavisi

Aşırı fast food tüketiminden kaynaklanan karaciğer yağlanmasının belirtilerini, alınması gereken önlemleri ve tedavi yöntemini sizler için bir araya getirdik. İşte karaciğer yağlanmasına son veren doğal kür...

Geçmişte sadece yetişkin bireylerde görülen karaciğer yağlanması, günümüzün değişen koşullarıyla beraber çocuklara da sıçradı. Erken fark edilmediğinde karaciğerde iltihaplanma, siroz veya daha da tehlikesi karaciğer nakli gibi ciddi sıkıntılara yol açıyor.

Karaciğer yağlanmasının anlaşılması kolay olmadığından dolayı çocukların bebeklikten itibaren sağlıklı beslenerek büyümeleri gerektiğini öneren uzmanlar, çocuklardaki karaciğer yağlanmasının önüne geçmek için ebeveynlere öneride bulunuyor. Peki karaciğer yağlanmasından nasıl korunulur?

KARACİĞER YAĞLANMASINA YÖNELİK ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER

1- Bebeklik döneminden itibaren beslenmeye dikkat edilmelidir. İlk altı ay yalnızca anne sütü, daha sonra ek gıdaya geçiş yapılmalıdır. Fast food tarzı yiyecekler kesinlikle yasaklanmalı evde yapılan tencere yemekleri tercih edilmelidir.

2- Okul kantinlerinde ya da marketlerde satılan paketli ürünler ve gazlı içeceklerin az da olsa çocuklarda tüketilmesine izin verilmemelidir.

3- Çocuğunuz yemeğini kur kuru yemek istemiyorsa meyve suyu yerine meyvenin kendisini sıkarak tüketmesini sağlayabilirsiniz.

4- Çocuğunuzun ekran karşısında uzun süreli kalmasına izin vermemelisiniz.

5- Az da olsa düzenli olarak spor yapması için teşvik etmelisiniz.

KARACİĞER YAĞLANMASI BELİRTİLERİ

- MİDE BULANTISI
- UNUTKANLIK
- SÜREKLİ YORGUNLUK HALİ
- KİLO KAYBI
- KOLTUK ALTINDAKİ RENGİN DÖNMESİ

KARACİĞER YAĞLANMASINI GEÇİREN MAYDANOZLU KÜR TARİFİ

Malzemeler:

16 tane maydanoz
Yarım limon

Yapılışı:

Mutfak robotunun içine maydanoz yapraklarını atıp üzerine limon sıkarak yarım bardak su dökün. Karıştırdıktan sonra bu kür kahvaltıdan 30 dakika önce aç karna tüketilmelidir. 15 gün kür uygulanıp 1 hafta ara verilerek tüketilmelidir.

Tuvalet eğitiminde 3 gün kuralı nedir? Tuvalet eğitimi ne zaman verilir, kaç yaşında başlar?

İLİŞKİLİ HABER

Tuvalet eğitiminde 3 gün kuralı nedir? Tuvalet eğitimi ne zaman verilir, kaç yaşında başlar?
Meyan kökünün zararları

İLİŞKİLİ HABER

Meyan kökünün zararları

BİR YORUM YAPIN 0