Çocuklar neden ders çalışmak istemez?

Çocuğunuz evine gelince ödev yapmak istemiyor ya da ders çalışmamak için bahaneler arıyorsanız hata sizde olabilir. Çocuğunuzun ders çalışmak istememesinin nedeni sizin yanlış tutumlarınız olabilir. Peki çocuklar ders çalışmayı neden sevmez? Çocuklara ders nasıl çalıştırılır? İşte cevabı...

Çocuğunuzun okulda parmakla gösterilmesini istiyorsanız, derslerinde başarılı olması için kendi bildiğiniz yöntemleri ona zorla aşılamaya çalışmayın.

Öğrenme algısı, her kişide aynı olmadığı gibi öğrenme şekli de kişiden kişiye farklılık gösterir. Kimisi görerek daha iyi anlarken kimisinin sadece dinlemesi yeterli olabiliyor.

Günümüzde bazı ailelerin çocuk eğitimiyle ilgili yaptığı bir yanlışta, çocuklarının becerisini göz önünde bulundurmadan kendilerine göre bir yol çizmeleri ve çocuklarının da bu yol üzerinden gitmesini sağlamaktır. Oysaki herkesin ilgisi ve yetenekleri farklıdır.

Çocuğunuzun sevdiği şeyleri küçümseyip yeteneklerini dalına göre hor görmek, onların derslerden uzaklaşması için en önemli sebeplerdendir.

ARA VERMEDEN DERS ÇALIŞMAK

Hayatınızın en deli dolu zamanlarını tek bir odada, kafanızı kaldırmadan yalnızca ders çalışmanızı isteyen biri için ne düşüneceğinizi gözünüzün önüne getirin. Kendinizi çok kötü hissettiniz dimi? İşte çocuklarda aynısını sizin için düşünecektir.

Ders çalışmak baskıyla gerçekleştirilmiş bir mecburiyet haline geldiğinde çocuğun ders çalışacağı varsa da çalışmaz.

Bunu yapmak yerine canının istediği zaman yapacağı verimli bir ders, zorunlu olarak yapacağı 10 saat dersten daha etkili olacaktır.

Çocuğunuz sizinle konuşmak istemiyorsa ne yapılmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuğunuz sizinle konuşmak istemiyorsa ne yapılmalı?
Çocukların saç bakımında dikkat edilmesi gerekenler

İLİŞKİLİ HABER

Çocukların saç bakımında dikkat edilmesi gerekenler
Çocuklara karne hediyesi neler alınabilir?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklara karne hediyesi neler alınabilir?

BİR YORUM YAPIN 0