Çocuğunuz sizinle konuşmak istemiyorsa ne yapılmalı?

Çocuğunuzla aranızda iletişim kopukluğuna neden olabilecek davranışları sizler için derledik. Peki çocuğunuz size küs ise ne yapmalısınız? İşte tavsiyeler...

Okulda yaşanan herhangi bir problemin ya da ev içerisinde kardeşler arası olan anlaşmazlık sonucu gelişen bir olayda anne ve babanın sergileyeceği tutum önemlidir.

Çocuğun kendisini anlatmasına fırsat vermeden karşı tarafı haklı bulmak, çocuğun sizin onu anlamadığınızı düşünerek konuşmak istememesine neden olabilir.

ÇOCUĞUNUZLA İLETİŞİMİ ENGELLEYEN SEBEPLER

BİTMEYEN NASİHATLER

Yanlış bir davranış sergilendiğinde, çocuğun yaptığı hatayı ebeveyniyle paylaştığında ailesinin uzunca nasihat vermesi bunalıma neden olacaktır. Bitmek bilmeyen bu nasihatlar çocuğun kendini haklıyken haksızmış gibi hissetmesine neden olacak. Bu nedenle mümkün olduğunca dinlemeye açık olun.

GELİŞİGÜZEL DİNLEMEK

Bazı anne ve babalar her ne kadar çocuklarını dinlediklerini iddia etse de  çocuğunuz size basit gelen bir şeyi anlatsa bile önemli bir meseleymiş gibi dineldiğinizi hissettirin. Aksi takdirde ailen beni anlamıyor diye düşünüp küsebilir.

Çocuklar neden ders çalışmak istemez?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklar neden ders çalışmak istemez?
Çocukların saç bakımında dikkat edilmesi gerekenler

İLİŞKİLİ HABER

Çocukların saç bakımında dikkat edilmesi gerekenler

BİR YORUM YAPIN 0