Okulöncesi etkinlik çeşitleri neler? En yararlı anaokulu etkinlikleri örnekleri

Bazı anne ve babaların anaokullarıyla ilgili yaşadığı endişelerden birisi de o kadar para verip çocuğunun nitelikli bir şekilde eğitim görememe korkusudur. Algı ve öğrenme kapasitesinin açık olduğu 0-6 yaş arasının verimli geçirilmesi için okulda alınan eğitimle gelişimleri desteklenmelidir. Okul öncesi dönemdeki çocuklara yaptırılabilecek faaliyetler neler? Öğretmenlere fikir olabilecek etkinlik önerileri...

Okul öncesi ya da Çocuk Gelişimci öğretmenler konuya her ne kadar hakim olsa da her güne farklı ve faydalı bir etkinlik bulmakta zorlanabilir. Belirli gün ve haftalarda ne tür faaliyetlerin konu edinebileceği daha kolay olsa da sıradan günlerde etkili ve verimli bir zaman dilimi için çocuğun becerilerini arttıracak, gelişimine yardımcı olacak etkinliklerin düzenlenmesi önemlidir. 'Matematik etkinlikleri', 'Drama etkinlikleri', 'Sanat etkinlikleri', 'Oyun etkinlikleri', 'Fen etkinlikleri', 'Müzik etkinlikleri', 'Türkçe (okuma) etkinlikleri gibi okul öncesi faaliyet çeşitlerine örnek olabilecek birkaç kategoriyi sizler için ele aldık. Evde canı sıkılan çocukların hem verimli ve kaliteli zaman geçirmesini sağlamak hem de gelişimine yardımcı olmak istiyorsanız, tıpkı anaokulunda olduğu gibi çocuğunuza evde yaptırabileceğiniz eğlenceli çalışmaları sizlere derledik. Çocukların gelişimine katkı sağlayacak bazı faydalı çalışma örneklerini haberin detaylarından bulabilirsiniz! Okul öncesi yaş grubundaki çocuklara öğretilebilecek en faydalı ve eğlenceli çalışmalar...

TIKLA OKU: ÇOCUKLAR İÇİN EN GÜZEL BOYAMA ETKİNLİKLERİ

Anaokuluna giden bir çocuğa yaptırılabilecek en faydalı ve güzel etkinlik örnekleri...

Anaokulu etkinlikleri

Anaokulu etkinlikleri

1. GEOMETRİK ŞEKİLLERİ ÖĞRETEN ANAOKULU ETKİNLİĞİ

Oyun döneminde olan bir çocuk için geçirilebilecek en keyifli zaman oyun oynanılan saatlerdir. Bunun için öğretilmesi istenen şeyi oyun yoluyla çocuğa aktarmak hem o işi yapmaktan keyif almasını hem de daha kolay öğrenmesine yardımcı olacaktır. Mesela okul dönemine hazırlık için en çok zorlanılan derslerden biri olan matematik ile bağlantılı geometrik şekiller yapılabilir. Şekillerle keşfetme ve eğlenme imkanı sunan etkinliği sizlere şöyle anlatalım...

İNCE MOTOR BECERİLERİ NEDİR? KAS GÜÇLENDİREN ETKİNLİK ÖRNEKLERİ İÇİN TIKLAYIN

çocuklara geometrik şekiller nasıl öğretilir

çocuklara geometrik şekiller nasıl öğretilir

Etkinlik dikdörtgen, kare, üçgen ve daire çizgileri sınırına renkli boncukları yerleştirmekle gerçekleşir. Şeklin neyi anımsattığını ve özelliklerini en sonda anlatabilir, daha sonra beraber o şekli kağıda aktarmayı deneyebilirsiniz. Çocuklar parmaklarıyla taşı tutup yerleştirirken ince motor ve koordinasyon becerileri de gelişir.

Öneri: Etkinlik sonrasında kağıdı ters çevirip çizgisiz bir şekilde kendisinin hatırladığı gibi geometrik şekli ortaya çıkarmasını isteyebilirsiniz. Şekillerle ilgili kitap okuyabilir ya da videolar izletebilirsiniz.

2. BİTKİ YETİŞTİRMEK İSTEYEN MİNİK BAHÇIVANLARA ÖZEL FEN ETKİNLİĞİ

Bahçeli bir eve sahipse ya da balkon gibi bir yer varsa yaz aylarının gelmesiyle beraber evde çiçekler/bitkiler açtırabilirsiniz. Özgüven duygusunun gelişimine katkı sağlayacak bu etkinlik sayesinde artık çocuklar ilerde bahçıvan olmak bile isteyebilir. Etkinliğin yapılışı ise şöyle...

yumurta adam nasıl yapılır

yumurta adam nasıl yapılır

Sabah kahvaltısında yediği yumurtanın sadece tepesinin kırık halini getirmesini isteyip içerisinde bitki yetiştirebileceğini anlatabilirsiniz.Hem çok basit hemde eğlenceli olan yumurta etkinliği için lazım olan malzemeler; Yumurta kabuğu, kağıt havlu rulosu, nemli pamuklar, yonca tohumları ya da mercimek, cd kalemi.

Yumurta kabuğunun yüzünü dilediğiniz gibi çizdikten sonra altındaki rulo kartona kıyafet modeli çizebilirsiniz. Her gün düzenli olarak sulanması gerektiğini hatırlatıp bitkilerin büyümesine dair hikayeler anlatabilirsiniz.

3. İLK GÜN YAPILABİLECEK TANIŞMA (DRAMA) ETKİNLİĞİ

Hem aileler hem de çocuklar için oldukça sıkıntılı bir gün olan çocuğun yeni ortama adapte olabilmesi ve sevebilmesi için özellikle de ilk günün keyif dolu geçirilmesi önemlidir. İlk gün sıkılan çocuk bir daha okula gitmek istemeyecek ve evde ağlama krizlerine girecektir. Bu gibi problemlerin görülmemesi için ilk gün arkadaşlarına ısınabilmesi için tanışmayı oyun yoluyla yapabilirsiniz.

anaokulu tanışma etkinlikleri

anaokulu tanışma etkinlikleri

Çocukların ayakta halka olmasını isteyin ve kura sonucu ebenin ortaya geçip parmağıyla gösterdiği kişiye “Pink” yada “pog” demesini sağlayın. Ebenin gösterdiği kişi Pink derse işaret edilen kişi kendi solundaki kişinin ismini 3 saniye içinde söylemelidir, pog derse sağındaki kişinin ismini söylemelidir. Adını hatırlayamazsa ebe ortaya geçer. Ebe “Pink-pog” diye bağırdığı zaman herkes yerini değiştirmelidir.

4. KAĞIT KATLAMA TEKNİĞİ İLE ÇİÇEK YAPIMI (SANAT ETKİNLİĞİ)

İster sevdiği birine ister odasına süs olarak yapabileceği katlamalı çiçek etkinliği çocukların hem çok hoşuna gidecek hem de el becerilerinin gelişmesine katkı sağlayacaktır.

Anneler Günü ya da Babalar Günü gibi özel günlerde çiçek yaparak yaptığı çiçeği sevdiği birine hediye etmesini söyleyebilirsiniz. Böylelikle sünnet olan hediyeleşme ile paylaşma duygusu artacak ve cömertlik teşvik edilecektir.

anaokulu için en güzel katlama örnekleri

anaokulu için en güzel katlama örnekleri

Rengarenk kartonlardan yapılacak olan çiçekleri katlayarak ortayı çiçek bahçesine çevirebileceğini anlatabilirsiniz. Yeşil renkteki bir kartonu ince ve uzun şekilde silindir yapmasını isteyebilirsiniz. Bu esnada yardım edebilirsiniz. 

Daha sonra yine önceden çizdiğiniz kartonları kenarlarından kesmesini isteyip uçları birleşecek gibi yapışması gerektiğini anlatın. Daha sonra ortaya bir daire yapıştırıp çiçeği birlikte tamamlayın. 

İnce motor becerileri neler? Çocuklarda el ve parmak kaslarını güçlendiren etkinlikler

İLİŞKİLİ HABER

İnce motor becerileri neler? Çocuklarda el ve parmak kaslarını güçlendiren etkinlikler
Çocuklara boyama nasıl öğretilir? Evde sulu boya etkinlikleri! Doğal sulu boya yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklara boyama nasıl öğretilir? Evde sulu boya etkinlikleri! Doğal sulu boya yapımı
Uzaktan eğitim döneminde uygulanacak dekorasyon önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Uzaktan eğitim döneminde uygulanacak dekorasyon önerileri
Farah Zeynep Abdullah kombiniyle sosyal medyanın gündemine oturdu!

İLİŞKİLİ HABER

Farah Zeynep Abdullah kombiniyle sosyal medyanın gündemine oturdu!

BİR YORUM YAPIN 0