Uzaktan eğitim döneminde uygulanacak dekorasyon önerileri

Uzaktan eğitim süreciyle birlikte evler okullara dönüştü. Bu süreç öğrenciler için özellikle dikkati toplamak açısından zorluk oluşturmaya başladı. Peki ama evler uzaktan eğitim sürecinde en doğru şekilde nasıl dekore edilmelidir?

Uzaktan eğitim sürecinde 21 Eylül tarihinden itibaren okullarda eğitim dönemi başlıyor. Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf talebeleri, uyum haftalarında 2 gün yüz yüze eğitim görecekler. Ancak bu süreci okulda değil de evlerinde EBA TV sistemiyle geçirmek isteyen aileler de mevcut. Bu dönemde aileleri en çok zorlayan durum, çocuğun dikkatini tamamen derse odaklamayı sağlamaktır. Özellikle okula yeni başlayan çocuklar, bu sürece adapte olmak da güçlük çekerler. Peki evler, uzaktan eğitim için nasıl hazırlanabilir?

ALANI ETKİLİ KULLANMAK ÖNEMLİ

Evin bir bölümü sabit olarak hep ders çalışmak ve EBA TV'yi izlemek için kullanılacak ise, bu kısmın duvarlarında değişiklik yapın. Duvarlarda bulunan ve dikkat dağıtan obje ve aksesuarları buradan kaldırın. Bu kısımlarda çocuğun dikkatini dağıtacak fotoğraf, oyuncak vb. şeyler görünür olmamalıdır. Tamamıyla derse odaklanması sağlanmalıdır. 

Masa üzeri ise sade okul gereçlerini barındırmalıdır: Kalemlik, defter ve kitap gibi eşyaların bulunduğu bir düzen oluşturulmalıdır.

MASA DÜZENİ NASIL YAPILIR?

Birçok evde televizyon kullanıldığı için yemek masası veya evlerdeki orta sehpalar, ders çalışmak için tercih edilir. Fakat bu masalar, çocukları tam anlamıyla ders psikolojisine sokamaz. Bu nedenle muhakkak bir çalışma masası hazırlanması gerekir. Bu masaları renklendirmek için üzerine renkli stickerler yapıştırılabilir.

DOĞRU DURUŞ İÇİN DOĞRU KOLTUK VE SANDALYE

Çocukların bel ve sırt kısımlarında herhangi bir rahatsızlık yaşamaları, sağlıkları için olumsuz etki oluşturur. Bu nedenle ergonomik sandalye veya koltuklar kullanılmalıdır. Son dönemlerde sırt kısmı ayarlanabilir sandalyeler daha çok seçiliyor. Eğer bu sandalyelere sahip değilseniz, sırt kısmına ağrı yapmayacak, yumuşak yastıklar konulabilir. Önemli olan dik duruş pozisyonunun sağlanmasıdır.

Ders yapılacak alan tamamen onlara özel olmalıdır. Ders dinledikleri alanda aynı anda siz oturmamalı, vakit geçirmemelisiniz. Tam anlamıyla bir sessizlik oluşturulmalıdır.

Bunun için seçilen odanın dışarıdaki sesi olduğu gibi içeri almaması gerekir. Odanın sakin ve dikkatini bölmeyecek bir konumda bulunması gerekir.

Okulöncesi etkinlik çeşitleri neler? En yararlı anaokulu etkinlikleri örnekleri

İLİŞKİLİ HABER

Okulöncesi etkinlik çeşitleri neler? En yararlı anaokulu etkinlikleri örnekleri
Kahramanmaraşlı kadınların el işi ürünleri Orta Doğu pazarında ilgi görüyor!

İLİŞKİLİ HABER

Kahramanmaraşlı kadınların el işi ürünleri Orta Doğu pazarında ilgi görüyor!
Farah Zeynep Abdullah kombiniyle sosyal medyanın gündemine oturdu!

İLİŞKİLİ HABER

Farah Zeynep Abdullah kombiniyle sosyal medyanın gündemine oturdu!

BİR YORUM YAPIN 0