Uzmanlar merak edilen soruyu açıkladı! Çocuklar korona aşısı olabilecek mi?

Covid-19 salgınına karşı geliştirilen aşının yetişkinlerden sonra çocuklarda uygulanıp uygulanamayacağı merak konusuydu. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'dan beklenen açıklama geldi...

10 bini aşkın gönüllüye toplamda 17 bin 700 doz aşı uygulandığını açıklayan Fahrettin Koca'dan sonra vatandaşlar Covid-19 aşılarının çocuklara da uygulanıp uygulanamayacağını merak ediyordu. Konuya yönelik beklenen açıklama ise Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'dan geldi. Şimdilik hamilelerin dışındaki yetişkinlere uygulanan aşının çocuklara da yapılabilmesi için çalışma başlatacaklarını belirten ekipte Prof. Dr. Kara, "Bugün elimizdeki veriler aşının güvenli olduğunu gösteriyor. Ama 1-2 ay içinde kesinlikle güvenli olduklarını göreceğiz. O zaman çocuk çalışmaları yapacağız. Aşıyı çocuklara sunmamız için daha kesin ve daha net ayağımızın yere basması lazım. Şu anda tek ayağım çok kuvvetli yere basıyor, diğeri hemen hemen bastı; ama ikisi de tam bastıktan sonra çocuklara yapacağız" dedi.

Covid-19 aşısı

Covid-19 aşısı

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları öğretim üyesi, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, 18 yaş altındakilere aşının nasıl uygulanacağından bahsederken çocukların yetişkinlere göre daha az koronavirüs salgınına rastladığına değindi.

'ÇOCUKLARA AŞI YAPACAĞIMIZ ZAMAN İKİ KERE DÜŞÜNÜYORUZ'

Çocukların da tıpkı yetişkinler gibi koronavirüse karşı aşılanması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Kara, "Ama bugün baktığımız zaman 'hemen acil mi' dersek çok acil değil, daha az hastalandıkları için. Ama aşılanmaları gerekir mi, gerekir. Çocukta kararı biz veriyoruz ya da anne-baba veriyor. Bu nedenle de bizim çocuğa yapabileceğimiz aşı için çok daha kesin ve emin olmamız lazım. Bir çocuk en az 80 yıllık bir dönem yaşayacak daha. Çocuklarda aşı uygulayacağımız zaman en azından iki kere düşünüyoruz.

'Bu aşı gerekli mi, bu aşı güvenli mi, ben bu aşıyı yaparsam çocuğa bir şey olur mu' benim bunların hepsi için içimin çok rahat olması lazım ki çocuğa aşıyı yapayım" ifadesinde bulundu.

'AŞILARIN GÜVENİLİRLİĞİ 1-2 AY SONRA ORTAYA ÇIKACAK'

Prof. Dr. Kara, inaktif aşının güvenli olduğunu belirterek, "Bugün için elimizdeki veriler aşının güvenli olduğunu gösteriyor. Ama 1-2 ay içinde kesinlikle güvenli olduklarını göreceğim. O zaman da diyeceğiz ki; artık çocuk çalışmalarını yapalım. Biz de Hacettepe olarak çocuk çalışmaları yapmayı planlıyoruz, çocuklarımıza böyle bir aşıyı mutlaka sunmalıyız. Bizim bu aşıyı çocuklara sunmamız için daha kesin ve daha net ayağımızın yere basması lazım. Şu anda tek ayağım çok kuvvetli yere basıyor, diğeri hemen hemen bastı; ama ikisi de tam bastıktan sonra diyeceğim ki, 'çocuklarda da güvenli yapalım ve onun cevabını görelim'' değerlendirmesinde bulundu.

Pelin Akil sahnede kaza geçirdi: Parmağım kanlar içinde kaldı, ağlaya ağlaya selam verdim!

İLİŞKİLİ HABER

Pelin Akil sahnede kaza geçirdi: Parmağım kanlar içinde kaldı, ağlaya ağlaya selam verdim!
 Korkutan görüntüler! Florida kıyılarının açıklarında çekiç kafalı köpekbalığı...

İLİŞKİLİ HABER

Korkutan görüntüler! Florida kıyılarının açıklarında çekiç kafalı köpekbalığı...

BİR YORUM YAPIN 0