Omicron varyantı çocukları etkiliyor mu? Çocuklarda omicron varyantı belirtileri nelerdir?

Koronavirüsün son varyantı olan omicron, dünyaya yeniden korku saldı. Aşının bulunmasıyla beraber azaltılan pandemi kurallarının yeniden getirilmesi tedirginliği devam ederken, uzmanlar bu varyant hakkında açıklamalar yapmaya başladı. Çocuklarda bile görülme riski olan omicron varyantı, orijinal koronavirüsüne göre daha tehlikelidir. Çocuklarda omicron varyantı belirtileri nelerdir?

Dünya Sağlık Örgütü tüm ülkelerin omicron varyantına karşı hazırlıklı olması gerektiğine dair uyarıda bulundu. Ülkemizin dahil olduğu omicron varyantı uyarısı tedirginliğe neden oldu. Afrika'da ortaya çıkan omicron varyantı şuan en fazla İngiltere'de görüldü. Almanya'da bile kapanmalara neden olan omicron varyantı daha hızlı yayılıyor. Bağışıklık sisteminin baskısından hızla kaçıp vücudu ele geçiren omicron varyantına çocuklarda bile rastlandı. 

OmicronİLİŞKİLİ HABEROmicron'a dair ilk bilimsel veriler geldi! Omicron varyantı (nu) belirtileri nelerdir?

omicron varyantı çocuklarda da görülüyor

omicron varyantı çocuklarda da görülüyor

OMİCRON VARYANTI PCR TESTİNDE ÇIKAR MI?

Varyant için PCR testi alan laboratuvarın gen sekanslaması ve genotiplendirme yapması gerekiyor. Böylece virüsün çeşitleri saptanabilir. 

OMİCRON VARYANTI ÇOCUKLARI ETKİLİYOR MU?

Omicron tıpkı delta ve Mu varyantları gibi protein yapısından kaçıp hızla yayıldığından bu kez hiç bir fark gözetmeksizin herkes de görülüyor. Diğer varyantlara oranla hem hızlı yayılıyor hem de kuluçka dönemi oldukça azdır. Belirtileri farklı ortaya çıkıyor. Çocuklarda özellikle iştahsızlıkla başlayan belirtiler vücut ve baş ağrısından sonra yüksek ateşle devam ediyor. Çocukları diğer varyant çeşitlerine göre etkileme oranı yüzde 40'dır. Bu yüzden yayılmasındaki hızda etkiliyor. Çocuklarda bronşiolit ve zatürreye dönüşür. Afrika ve Avrupa'daki hasta oranlarında çocukların yer almasıyla beraber yeni bir dalgalanmanın geleceğine dair Dünya Sağlık Örgütü uyarılarda bulundu. 

omicron varyantı çocuklarda iştahsızlıkla başlar

omicron varyantı çocuklarda iştahsızlıkla başlar

ÇOCUKLARDA OMİCRON VARYANTI BELİRTİLERİ NELERDİR?

Direk bağışıklık sistemini etkilediğinden öncelikle iştahsızlığa yol açıyor. Daha sonra halsizlik vücut ağrısına neden olan omicron 3. günde yüksek ateş ve terlemelere neden olur. Tat ve koku kaybıyla beraber kuru öksürük ve göğüs ağrıları yaşanır. Normal atlatıldığında ortalama 1 hafta bu şikayetler devam eder. Ancak bağışıklığı zayıf olanlar ve kronik hastalığına sahip kişilerde bu süreç şiddetli geçer. Hastaneye yatma oranları yüksektir. 

Havuç tohumu nedir? Havuç tohumu çayı nasıl yapılır? Havuç çayının faydası var mıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Havuç tohumu nedir? Havuç tohumu çayı nasıl yapılır? Havuç çayının faydası var mıdır?

BİR YORUM YAPIN 1

Ceziri 2 yıl önce

Omikrin varyanti= saman nezlesi. Afrika'daki omikronu bulan bayan doktor geçen haftaydı sanırım ntv de konuştu. Çok bulaşıcı ancak hafif anlatıyor hastalar dedi.kimi kandırıyorsunuz veya aldatiyorsunuz?

Toplam 1 beğeni