Havuç tohumu nedir? Havuç tohumu çayı nasıl yapılır? Havuç çayının faydası var mıdır?

Havuç kadar havuç tohumunun da faydası vardır. İçeriğinde yüksek oranda A vitamini barındıran havuç tohumu hakkında uzmanlar, havucu direk tüketemeyenler olarak önerir. Tohumundan ele edilen çay, bağışıklık sistemini güçlendirerek virüslerin vücuttaki etkisini azaltır. Peki Havuç tohumu nedir? Havuç tohumu çayı nasıl yapılır? Havuç çayının faydası var mıdır?

Maydanoz ailesine ait olan havuç tohumu gri ve yumuşaktır. Otsu bitkisinden elde edilen havuç tohumu, havuçtan daha fazla vitamin ve mineral içerir. Kök sebze olan havucun oluşumunun ilk evresi olan tohumundan genellikle yağ elde edilir. Ancak alternatif tıpta faydasından daha fazla yararlanmak için çay olarak da tüketilir. İçeriğinde yüksek oranda beta karoten içerdiğinden vücut sağlığı için olmazsa olmaz olan besinlerden biridir. Beta karoten sayesinde bağışıklık sistemindeki antikorların sayısını artırabilir. Özellikle yüksek oranda virüse maruz kalmış bağışıklığa kalkan görevi sağlar. Aktarlarda bulunan havuç tohumunun bir kilosu yaklaşık 70 liradır. Ancak son yıllarda uzmanların önermesiyle talepler arttı. 

Havucun faydaları nelerdir? Düzenli havuç suyu içerseniz...İLİŞKİLİ HABERHavucun faydaları nelerdir? Düzenli havuç suyu içerseniz...

HAVUÇ TOHUMU ÇAYI NASIL YAPILIR?

Kaynamış iki bardak suya bir yemek kaşığı kadar havuç tohumu ekleyin. Demlenmesini bekleyin. Yaklaşık 10 dakika sonra süzüp tüketebilirsiniz. Dilerseniz içerisine bir tatlı kaşığı bal ya da bir yemek kaşığı limon suyu ekleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra havucu rendeleyip kaynatıp suyu süzülerek de içilebilir. Bu yöntem havuç suyu olarak geçer. Uzmanlar herhangi bir zararı olmadığından günde iki bardak tüketilebileceğini önerir. Ancak emziren ve gebe kadınların tüketmemesinin daha faydalı olacağı söylenir. 

havuç tohumu çayı gözlere fayda sağlar

havuç tohumu çayı gözlere fayda sağlar

HAVUÇ ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

  • Havuç çayı karaciğerin fonksiyonunu güçlendiren doğal ilaçlardan biridir. Yapılan araştırmalarda havuç çayının sarılık riskini azalttığı ortaya çıkarılmıştır.
     
  • Bağışıklık sistemini güçlendiren havuç çayı antikorların sayısını artırır. Virüs ve enfeksiyonlu hücrelere karşı vücutta kalkan görevi görür.
     
  • Kadınların her ay yaşadığı adette yaşanan gecikme ve düzensizlik içinde kadın doğum uzmanları önerir. Ayrıca rahim duvarını güçlendirir.
     
  • Tıpkı havuç gibi havuç çayı da göz sağlığı için etkilidir. Göz içindeki sıvı oranını kontrol eder. İleri yaşlarda görülme ihtimali olan katarak riskini azaltır. Görme probleminin şiddetini dindirir.
     
  • Kandaki kötü kolesterol oranını düşürür. Basıncı dengeler. Bu yüzden kalp, damar ve yüksek tansiyon riskini ortadan kaldırır.
     
  • Lif bakımından zengin olan havuç çayı bağırsakların daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Bu faydayı elde etmek için akşam yemeklerinden hemen sonra bir bardak içebilirsiniz. 

 Omicron varyantı çocukları etkiliyor mu? Çocuklarda omicron varyantı belirtileri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Omicron varyantı çocukları etkiliyor mu? Çocuklarda omicron varyantı belirtileri nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0